RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
VINNER: Dag Otto var en klar favoritt blant Side2s lesere. Han har briljert med utholdenhet og styrke - og selvsagt var han uforglemmelig på sykkel. Bildet til høyre er tatt i 1983.
VINNER: Dag Otto var en klar favoritt blant Side2s lesere. Han har briljert med utholdenhet og styrke - og selvsagt var han uforglemmelig på sykkel. Bildet til høyre er tatt i 1983. (Scanpix/NRK)

Holdt seieren hemmelig for kona

Sist oppdatert:
- Det var ekstra gøy å slå Gøran, humrer Dag Otto, som vant «Mesternes mester».

(SIDE2): Det ble Dag Otto Lauritzen som gikk av med seieren i NRKs «Mesternes mester».

- Det har vært så nære mange ganger, med bronse i Japan, bronse i OL og en tredjeplass i «Skal vi danse», så nå er jeg veldig glad for å vinne, sier Lauritzen (52).

Se bildekarusell av Dag Otto nederst i saken!

Gjemte pokalen
Dag Otto har ikke røpet for noen at det var han som vant til slutt.

Les også: Hvem blir mesternes mester?

- Jeg ville ikke ødelegge spenning for kona mi og barna mine, sier den tidligere proffsyklisten til Side2.

Dag Otto feiret med kona gjennom 25 år, Ellen, og venner på hytta på Hovden i Aust-Agder, men datteren Line (blir 24 år på søndag) og Stian (20) måtte se finalen et annet sted.

- De har mast litt innimellom om hvordan det gikk, men jeg har klart å holde tett. Jeg måtte gjemme den svære pokalen jeg fikk i kjelleren, ler han.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Gøy å slå Gøran
Den første øvelsen med klatring hengende over en bro var i utgangspunktet en øvelse Dag Otto trodde han skulle klare bra.

- Det gikk ikke helt som planlagt, jeg ble jo nesten hengende fast. Med erfaring som fallskjermjeger og som politimann trodde jeg jo at jeg skulle klare det bedre. Men jeg tok det igjen på hvilepulstesten, sier han.

52-åringen er også fornøyd med å slå romkamerat Gøran Sørloth som kom på tredje plass.

- Det var gøyest å slå Gøran, for ingen av oss liker å tape. De øvelsene han ikke likte og som han kalte drittøvelser, var gjerne ting jeg likte, så da måtte jeg kjøre litt ekstra på når jeg vant over ham, humrer Dag Otto.

- Vi var skikkelig gode romkamerater og han er en veldig allsidig idrettsutøver, så det var moro å kjempe mot ham. Vinnerinstinktet er utrolig sterkt i oss begge to. Både han og Stian var tøffe konkurrenter, sier Dag Otto og legger til at han må trekke fra Ove Aunli som en spesiell mann.

- Han er en unik mann, ærlig og redelig. Vi skulle gjerne hatt ham der lenger. Vi kåret han til hedersmann under premierefesten og det er han virkelig.

God medisin
Høydepunkt fra deltagelsen synes Dag Otto det er for vanskelig å trekke fram - helheten var viktig.

- For meg var det den beste medisin som har en stressende hverdag, å konkurrere og trene føltes som en god utladning. VI hadde jo verken tilgang til TV eller pc, og kun en halvtime telefonsamtale hjem hver kveld, sier han som først var i tvil om han skulle si ja til å bli med.

- Det var lenge å være borte fra familien, og alt mediekjøret igjen etter å ha vært med på Skal vi danse og slikt. Men jeg er veldig glad for at jeg har fått denne kanon opplevelsen og det var virkelig en drøm å være med, sier han.

Seig og viljesterk
Dag Otto har uten tvil vært den seigeste av alle deltagerne i vinterens store suksesserie på NRK. Hans lange karriere som profesjonell syklist har han blant annet deltatt i Tour de France hele åtte ganger, og nå er han ekspertkommentator på TV 2 nå de sender live fra det populære sykkelrittet på sommeren.

Han tror viljen hans har vært nøkkelen til suksess - både som idrettsmann og under kampene i TV-serien.

- Det er vanskelig å si noe om hvorfor akkurat jeg vant. Jeg var en av de eldste, men for meg er alder bare et tall, og vinnerviljen har jeg i meg. Mange av deltagerne er jo sterke konkurransemennesker og det var det som gjorde det så det moro å være med.

God sammensetning
Han tror oppskriften på seriesuksessen er at alle deltagerne var venner og støttet hverandre hele veien.

- Sammensetningen av folk var veldig bra og vi fungerte bra sammen. Jeg vet at svenskene laget sin versjon av serien ikke langt unna oss i Spania, og der var det visstnok mye intriger og bråk.

Se bildekarusell av Dag Otto nederst i saken!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

BRONSE: Dag Otto (i rødt) da han tok bronse på fellestarten under OL i Los Angeles i 1984.

Skadet
23 år gammel var Dag Otto ferdig utdannet politimann og fallskjermjeger i militæret. Under en repetisjonsøvelse ble han stygt skadet i det ene beinet på et rutinemessig dropp under en repetisjonsøvelse. Dag Otto var en stund redd for at han skulle dø under ulykken, og skaden var såpass alvorlig at legene ikke trodde han skulle slite med skaden resten av livet og langt fra klare å bli profesjonell syklist.

- Men jeg ga ikke opp, selv om det kanskje egentlig ikke skulle skjedd. Men jeg ga jernet for å komme meg på beina igjen, sier han.

Noen av Dag Otto Lauritzens meritter

-1986: 7. etappe i Postgirot Open

-1987: Rund um den Henninger Turm, 2. og 3. etappe i Redland Bicycle Classic, sammenlagt Redlands Bicycle Classic og 14. etappe i Tour de France

-1989: 3. plass Flandern Rundt og 1. plass Tour de Trump

-1984: OL-bronse på fellesstarten, Los Angeles

-1990: Norgesmester

(Kilde: Wikipedia)

1642

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere