Holdt terrorspill i Las Vegas

Sist uke arrangerte amerikanske myndigheter sin årlige kongress med utvikling av teknologi til bruk mot terrorisme. Simulerte terroranslag var blant aktivitetene i Nevadaørkenen.

12.01.04 15:37

Terrorex 04 var navnet på det omfattende rollespillet som pågikk under konferansen. Flere teknologieksperter var involvert i å utvikle spillet, der deltagerne måtte reagere på ulike anslag. Hva deltagerne gjorde, fikk videre konsekvenser for forløpet.

Simuleringen var del av en den årlige Government Convention on Emerging Technologies, en kongress der temaet er teknologiprodukter utviklet for å bekjempe terrorisme. Kongressen er lagt til Las Vegas i samme tidsrom som den store elektronikkmessen CES.

Under det simulerte angrepet, der både kjemiske og biologiske våpen ble brukt, ble deltagerne delt inn i lag. Lagene fikk ulike roller å spille, noen skulle være FBI, andre det lokale brannvesen og andre aktuelle aktører.

Deltagerne fikk ta i bruk ulik teknologi, alt fra GPS til avanserte datahjelpemidler for datainnsamlimg og analyse.

Ikke alle deltagerne var like fornøyde med rollespillet, og etterlyste mer realistiske scenarier.

- Vi ser på en dataskapt modell, ikke noe som er basert på det etterretningsinformasjon indikerer at bin Laden vurderer, sier professor Stephen Gale ved Universitetet i Pennsylvania. Gale er også involvert i Center for Terrorism, Counter-Terrorism og Homeland Security som arbeider med terrorisme.

- Vi tenker ikke som fienden. Det er ingen grunn til å tro at scenariene vi lager er mer enn et manus til en film Bruce Willis kunne spilt i, der det alltid blir seier til slutt.

Gale tror heller ikke at et eventuelt angrep fra terrorister nødvendigvis vil involvere særlig bruk av høyteknologi, skriver BBC.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.