*Nettavisen* Nyheter.

Hollande: – Jeg er også dansk

Frankrikes president François Hollande og ambassadør Anne Dorte Riggelsen utenfor Danmarks ambassade i Paris søndag. Foto: Philippe Wojazer (Reuters / NTB Scanpix)

-Jeg er også dansk, sa den franske presidenten François Hollande under en minnemarkering etter terrorangrepene i København.

16.02.15 09:14

Markeringen fant sted på den danske ambassaden i Paris søndag. Flere hundre franskmenn deltok, og Hollande ga uttrykk for stor sympati og solidaritet med Danmark.

- Det var en minnehøytidelighet som vi på ambassaden og Danmark for øvrig aldri vil glemme, sier ambassadør Anne Dorte Riggelsen.

- En kjærlighetserklæring
Foran ambassaden er bakken dekket med blomster, og den franske avisa Liberation kommer mandag ut med en forside hvor det står «Vi er dansker».

- Det er en kjærlighetserklæring til landet vårt, sier Riggelsen.

Mange har sammenlignet terrorangrepene i København, som kostet to mennesker livet, med angrepene i Paris i begynnelsen av januar. Redaksjonen til satirebladet Charlie Hebdo var et av målene som ble rammet i den franske hovedstaden.

USA fordømmer terrorangrepene
Amerikanske myndigheter fordømmer terrorangrepene i København og tilbyr seg å bistå de danske etterforskerne.

- Det amerikanske folk står sammen med det danske folk og alle andre som forsvarer den universelle retten til ytringsfrihet og står opp mot antisemittisme og hat mot folkegrupper, sier Jen Psaki, talsperson for USAs utenriksdepartement.

To mennesker ble drept i angrepene mot et seminar om ytringsfrihet og en synagoge i København i helgen. Den antatte gjerningsmannen ble selv skutt og drept av politiet.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBEDNettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag