RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hollande i samtaler med Libanons president

Beirut (NTB-AFP): Frankrikes president François Hollande er søndag i Beirut for å ha samtaler med Libanons president. Krigen i Syria topper agendaen.

Hollande skal møte president Michel Suleiman til et frokostmøte, deretter skal de to ha pressekonferanse, melder det franske nyhetsbyrået AFP.

Hollandes besøk er hans første i Libanon som president. Hans forgjenger Nicolas Sarkozy besøkte Libanon i juni 2008.

En fransk regjeringskildersier at Hollandes besøk er et sterkt politisk signal til støtte for Libanons uavhengighet som stat. Konflikten i Syria har de siste månedene skjerpet konfliktene mellom Libanons ulike befolkningsgrupper, og i den nordlige byen Tripoli har det vært en rekke sammenstøt mellom sunnimuslimer og alawitter, som er den religiøse minoriteten som Assad tilhører.

Besøket skjer to uker etter at Libanons opposisjon ba statsminister Najib Mikati om å gå av som følge av at en Syria-kritisk etterretningssjef ble drept av en bilbombe i Beirut. Opposisjonen anklager regjeringen for å stå i ledtog med regimet til Syrias president Bashar al-Assad.

Mikati tilbød seg å gå av, men ble sittende på oppfordring fra president Suleiman. Eksperter mener det er stor fare for et maktvakuum i Libanon hvis regjeringen skulle gå av. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere