Gå til sidens hovedinnhold

Hollande møtt av demonstranter i Roma

Roma (NTB-Reuters-DPA): Frankrikes president François Hollande ble møtt av rasende demonstranter da han onsdag kom på besøk til Roma. Demonstrantene protesterte mot byggingen av en ny franskitaliensk bane for lyntog.

Banen skal etter planen nesten halvere reisetiden mellom Paris og Milano, som etter planen vil komme ned i fire timer. Statsminister Enrico Letta og hans regjering i Roma mener banen er et helt nødvendig ledd i styrking av transportforbindelsene mellom Italia og resten av Europa.

Men demonstrantene som protestert mens Letta møtte Hollande onsdag, mener prosjektet vil gjøre stor skade på miljøet. De fordømmer også bruken av store offentlige beløp på slike tiltak i en tid der mange italienere sliter tungt økonomisk.

Nersten 60 prosent av italienerne er misfornøyde med sin økonomiske situasjon, viser en meningsmåling som ble offentliggjort onsdag. Misnøyen har økt jevnt og trutt siden 2011, gikk det fram av målingen.

Italia har den tredje største økonomien av de 17 landene som bruker EUs felles valuta euroen.

Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) spådde denne uken at den italienske økonomien i løpet av 2013 vil ha skrumpet inn med 1,9 prosent. (©NTB)

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året