RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hollande og Cameron bagatelliserer eurokrangel

Sist oppdatert:
London (NTB-AFP-DPA): Da Frankrikes president François Hollande og statsminister David Cameron møttes i London forsøkte de å glatte over uenighetene om hvordan eurokrisen skal takles.

- Vi kan se for oss et Europa som går på ulike gir, hvor hvert land tar hva det ønsker fra Unionen, sa Hollande på en felles pressekonferanse med Cameron under den franske lederens første besøk til Downing Street i London.

Cameron har forholdt seg kritisk til eurolederne, som han mener har handlet for tregt for å hindre gjeldskrisen. Under G20-møtet i Mexico i juni sa han at den røde løperen var rullet ut til franske bedrifter som vil rømme fra Hollandes skatteøkninger.

Da Hollande under London-besøket ble bedt om å kommentere dette, vitset han om «britisk humor» og sa at han forstår at Storbritannia ønsker å holde seg utenfor eurosonen.

Den franske lederen påpeker at Paris og London har samme syn på viktige utenrikspolitiske temaer som Syria-konflikten, og at han er enig med Cameron om å fortsette presset på Russland og Kina om å få de to landene til å være strengere mot det syriske regimet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere