RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hollande vil ikke snakke om samboeren

Sist oppdatert:
Paris (NTB-Reuters-AFP): Frankrikes president François Hollande vil ikke si noe offentlig om krisen i forholdet til samboeren Valérie Trierweiler nå. Men han lover å komme tilbake til saken før et planlagt besøk i USA i februar.

Hollande ble spurt om forholdet under en stor pressekonferanse han holdt i Paris tirsdag. På spørsmål om forholdet til Trierweiler, som er innlagt på sykehus etter påstander om at presidenten har en annen kjæreste, svarte han at «alle kan få problemer i privatlivet».

- Vi for vår del opplever nå en smertefull tid, tilføyde Hollande. Den franske presidenten, som er 59 år gammel, sa at han var dypt opprørt over avsløringene i bladet Closer før helgen om at han har et kjærlighetsforhold til den 18 år yngre skuespilleren Julie Gayet.

Førstedamen har alltid hatt en uklar posisjon i fransk statsskikk. Hun har ingen formell makt eller juridisk status, men får et eget kontor med sekretær ved presidentens residens, Elyséepalasset i Paris, og en personlig livvakt.

Ukemagasinet VSD har regnet ut at Trierweiler koster skattebetalerne 19.742 euro eller snaut 165.000 kroner i måneden. Det er et anselig beløp, men langt mindre enn forgjengere som Carla Bruni-Sarkozy (60.000 euro) eller Bernadette Chirac (80.000) påførte staten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere