Hollande vil stanse omstridt komiker

Paris (NTB-AFP): Frankrikes president François Hollande stiller seg bak forsøket på å nekte en kontroversiell fransk komiker i å opptre. Komikeren er flere ganger dømt for antisemittiske uttalelser.

04.07.14 09:32

Komikeren Dieudonné (Gudegitt) har mange ganger kommet med antisemittiske uttalelser, og han er domfelt for ærekrenkelser sju ganger.

Det er kommunene der Dieudonné skal holde forestillingene sine, som må avgjøre om han skal få lov å sette opp showet sitt eller ikke. Men president Hollande oppfordrer lokalmyndighetene til å tolke regelverket strengt i dette tilfellet.

I Nantes og Toulouse besluttet lokalmyndighetene tirsdag å nekte komikeren å framføre forestillingen. Tidligere har også byer som Bordeaux og Marseille gjort det samme.

Den omstridte komikerens fulle navn er Dieudonné M'bala M'bala. 47-åringen, som har fransk mor og far fra Kamerun, har en lang karriere bak seg som både skuespiller og politisk aktivist og antirasist, og har blant annet kritisert det innvandringsfiendtlige Front National hyppig. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Paris

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag