*Nettavisen* Nyheter.

Hollandes nye kurs hylles av EU

Paris (NTB-AFP): President François Hollande får skryt både fra EU og fransk næringsliv etter at han varslet budsjettkutt og lovet næringslivet avgiftslettelser.

- Dette er et skritt i riktig retning. Det er en økende realitetsorientering i Frankrike, sier Pierre Gattaz, lederen for arbeidsgiverorganisasjonen MEDEF.

I Tyskland hyller en sentral konservativ politiker tiltakene som et «paradigmeskifte», og i Brussel fastslår EU-kommisjonen at kuttene vil skape både vekst og flere arbeidsplasser, og at de er i tråd med EUs anbefalinger fra i fjor.

Selv kaller Hollande den nye kursen for en sosialdemokratisk visjon inspirert av nordiske land. På en pressekonferanse tirsdag framholdt han at Frankrike trenger økonomisk vekst for å beholde sin innflytelse. Den skal skapes ved at offentlige budsjetter kuttes med 50 milliarder euro i perioden 2015-2017, samtidig som næringslivet slipper å betale 30 milliarder euro i arbeidsgiveravgift.

Fra venstresiden er dommen mot den sosialistiske presidenten hard:

- Det er et enormt bedrag, vi har aldri sett noe lignende, sier Jean-Luc Mélenchon, som brøt med Sosialistpartiet i 2008 for å danne et mer venstreorientert parti. Han mener Hollande har adoptert høyresidens nyliberalistiske politikk. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.