RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hollenshead: – Microsoft først ut med ny konsoll

Foto: JOHN FROSCHAUER (Scanpix)
Sist oppdatert:
Administrerende direktør Todd Hollenshead i id Software mener Microsoft kommer til å slippe ny konsoll før konkurrentene.

(Spillmagasinet): – Noen kommer til å gjøre det. Jeg mener Microsoft antakelig er selskapet i best posisjon fordi jeg tror de har tatt igjen mye av kostnadene med sin konsoll, sier Hollenshead til nettsiden Mega Games.

– Kanskje de kommer til å presse maskinvaren til seks år, kanskje syv, men jeg må tro at de planlegger overgangen allerede nå. Jeg tror de ser at det er svakheter de kan utnytte i forhold til hva som foregår hos Sony, sier id-sjefen.

Sony bedyrer at Playstation 3, i likhet med Playstation 2, får en levetid på ti år, og Microsoft har ikke kommet med uttalelser som skulle tilsi at de har andre planer for Xbox 360. Så langt i konsollenes livstid er ikke den teknologiske mer avanserte PS3 blitt utnyttet i stor grad av utviklere.

Hollenshead tror imidlertid at konsollene kommer til å få seriøs konkurranse fra PC-ens overlegne teknologi i løpet av kort tid, og at dette er årsaken til at konsollfabrikantene må rulle ut neste generasjon tidligere.

Hollenshead kollega i id Software, teknisk sjef John Carmack, tror på sin side at Sony kan være først ute.

– Det virker sannsynlig at Sony vil være tidlig ute for å hindre at Microsoft igjen får overtaket (i markedet).

Microsoft lanserte sin Xbox 360 i november 2005, mens Sony slapp sin konsoll ett år senere, i november 2006 i USA og Japan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere