Gå til sidens hovedinnhold

Hollywood-stjerne mobber Melania for dårlig engelsk

Førstedamen mobbes for aksenten etter hovedtalen som ble fremført på Republikanernes landsmøte.

USAs førstedame Melania Trump er kjent for å holde en lav profil i offentligheten. Det er ytterst sjelden at hun taler på store, TV-overførte arrangementer.

Tirsdag kveld var det imidlertid hennes tur til å skinne, da hun var hovedtaler på andre dag av Republikanernes landsmøte. Se klipp øverst i saken.

Les også: - Nye avsløringer om Melania Trump på vei

Førstedamen tok opp en rekke viktige og hyperaktuelle temaer, som koronapandemien og rasismen, da hun talte fra Rosehagen i Det hvite hus. Hun hevet seg over å snakke negativt om Demokratene, og valgte heller å hylle sin ektemann - president Donald Trump - og sa han var USAs håp for framtiden.

Den slovenskfødte eks-modellen er selv innvandrer og snakker med en tydelig aksent. Flere kjendiser gikk regelrett ut og mobbet førstedamen for aksenten.

- Herregud, hun kan fortsatt ikke snakke engelsk

Oscar-vinner Bette Midler var én av flere som mobbet førstedamen i full offentlighet.

«Å, herregud. Hun kan fortsatt ikke snakke engelsk,» skrev Midler på Twitter.

«Hun kan si flere ord på noen få språk. Få den illegale innvandreren ned fra scenen,» skrev Midler i en annen Twitter-melding.

«Du er en heldig slovener. Og etter all den kirurgien, har du truffet en slags grusom jackpot, lenket fast til en kolossal idiot,» skrev Midler.

«Seriøst. F… den B..,.» skrev komiker Kathy Griffin.

Tidligere NBA-spiller Rex Chapman gikk så langt som å sammenligne antrekket til Melania Trump med Adolf Hitler.

Les også: Melania Trump sier ektemannen er USAs beste håp for framtiden

Kritikerne slo imidlertid hardt tilbake på Hollywood-stjernen, og anklaget henne for fremmedfrykt, skriver Fox News.

«En person med fremmedfrykt som snakker ett språk, mobber en innvandrer som snakker fem språk,» slår radiovert Dana Loesch tilbake.

«Avslørt. Dette er de samme folkene som kaller Trump for rasist,» skriver den konservative podcastverten Allie Beth Stuckey.

«Mangfoldpartiet mobber en amerikaner for hennes aksent,» skriver Hollywood-skuespiller James Woods.

- Rasende over at førstedamen er utlending

I forrige uke gikk tidligere journalist i The New York Times, Kurt Eichenwald, ut og angrep førstedamens utenlandske opprinnelse. Det skjedde i forbindelse med Melania Trumps renovering av Rosehagen i Det hvite hus.

«Dette er å ødelegge vår historie. Noe ingen annen førstedame ville ha gjort. Dette er første gang jeg har vært rasende over at førstedamen er en utlending. Hun har ingen rett til å ødelegge vår historie,» skrev Eichenwald.

Twitter-meldingen ble senere slettet.

Melania Trump er langt mer tilbakeholden enn sine forgjengere Michelle Obama og Laura Bush. En meningsmåling viser også at hun nyter mindre popularitet enn både Obama og Bush. Mens Melania Trump hadde en popularitet på 47 prosent i en Fox News-måling i januar, ifølge The Washington Post, hadde Laura Bush og Michelle Obama henholdsvis 68 og 60 prosent popularitet i tilsvarende måling da de var førstedamer.

Les også

Alle disse Trump-ene skal tale: - Vil ikke kalle det et dynasti, men det er veldig atypisk

- Verdens mest mobbede person

Melania Trump uttalte til ABC News i 2018 at hun er «verdens mest mobbede person». Hennes hjertesak som førstedame er initiativet «Be Best», som fokuserer på barns velvære og bekjempelse av mobbing mot barn på sosiale medier.

Budskapet «Be Best» (vær den beste du kan være) står i stor kontrast til ektemannen Donald Trumps adferd på sosiale medier, som regelmessig tyr til mobbing på tastaturet når han skal kritisere sine meningsmotstandere på Twitter.

Les også: Avslører hemmelig og sjokkerende opptak av Donald Trumps søster

- Sa ting ingen andre har sagt på landsmøtet

Melania Trump får også skryt for hovedtalen hun fremførte tirsdag kveld.

- I en imponerende tale - som hun holdt i Det hvite hus’ Rosehagen som hun nylig renoverte, og som har holdt en påfallende lav profil de 3,5 årene av ektemannens presidentperiode - sa hun ting som ingen andre har sagt under landsmøtets første to dager, skriver spaltist Karen Tumulty i The Washington Post.

- Hun uttrykte sympati for dem som har lidd under covid-19-pandemien. Hun nektet å kritisere ektemannens motstandere, og sa at hun ikke ville bidra til ytterligere splittelse i nasjonen.

Kommentarer til denne saken