RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hollywoodfavoritter vant Nåløyet

Foto: Paul Weaver (Side2)
Sist oppdatert:
De designer jeansene alle vil ha.

OSLO KONGRESSENTER(SIDE2): Den svensk-norske desgindouen Mardou&Dean er store i Hollywood, og tirsdag kveld ble de også anerkjent av det norske designmiljøet. Designerne Ingrid Bredholt og Patrik Rosenfors mottok nemlig Nåløyet, som er motemagasinet Hennes pris for årets designer.

Sjefredaktør, Ellen Arnstad, delte ut prisen til de noe beskjedne designerne, men de hadde et klart svar når konferansier Per Sundnes spurte hva som var så spesielt med jeansene de designer.

– Når dere prøver de på, så skjønner dere hvorfor, sa Bredholt.

Nicole Richie har blant annet på seg et par av designduoen jeans når hun pryder forsiden av den engelske marsutgaven av Marie Claire. Da designerne mottok prisen avslørte det også hvorfor så mange Hollywoodkjendiser ikler seg deres jeans.

– Noen spør vi når vi møter de, men vi har også noen veldig gode PR-agenter som jobber hardt med det, sa de og lo.

Se bilder fra kolleksjonen lengre ned i saken!

Utvidet merket
«Jeans by Mardou&Dean» ble lansert i 2007, og første kolleksjon bestod v bukser for både menn og kvinner. Høsten 2008 ble kolleksjonen utvidet til også å gjelde gensere og T-skjorter.

I 2009 kom «Mardou&Dean Souterrain» som består av skreddersydde kjoler, bukser, skjorter, jakker og undertøy.

Røff og mørk kolleksjon
Kolleksjonen som tjente de prisen som årets designere var røff og mørk. Jeans, skinnjakker og store skjerf er kolleksjonens nøkkelplagg, mens fargeplajetten er på den mørke siden, med hovedvekt på sort og grått.

Nåløyet ble første gang utgitt i 2004, og juryen ble denne gangen ledet av Margareta van den Bosch, som er sjefsdesigner for H&M.

Grand Prix-Didrik åpnet
Hele motenorge samlet seg i Oslo Kongressenter tirsdag kveld for å få med seg åpningen av Oslo Fashion Week. Det var Grand Prix vinner Didrik Solli Tangen som åpnet showet, mens Per Sundnes og Angnes Kittelsen var kvelden komnferansierer.

Se bilder fra åpningen helst nederst i saken!

Side2 er til stede på Oslo Fashion Week og holder deg oppdatert på alt som skjer!
- Deilig å være ute

SE BILDENE FRA KOLLEKSJONEN HER:
(bilder fra åpningen under karusellen)

2878

Mange kjendiser hadde tatt turen til Oslo Kongressenter tirsdag kveld for å få med seg åpningen av Oslo Fashion Week. Nå venter tre dager med norsk mote og design i sentrum.

SE BILDENE FRA ÅPNINGEN HER:

2876

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere