*Nettavisen* Nyheter.

Holmås joker i ny SV-kabal

Foto: Alexander Winger

Heikki Holmås kan komme til å bli foretrukket som ny SV-statsråd framfor Bård Vegar Solhjell.

12.03.12 13:28

Audun Lysbakkens avgang som barne-, likestillings- og inkluderingsminister har skapt et ras av spekulasjoner om hvem som skal ta overta hvilket departement og når det store statsrådsskiftet skal gjennomføres.

Det mest sannsynlige scenariet kan skisseres på følgende måte: Forskningsminister Tora Aasland tar avskjed og Kristin Halvorsen overtar hele kunnskapsfeltet. Samtidig fritas Erik Solheim for miljøpolitikken for fullt å kunne konsentrere seg om jobben som utviklingsminister.

Dette åpner for utnevnelsen av to nye SV-statsråder - kanskje allerede denne uka. Nyvalgt nestleder Inga Marte Thorkildsen trekkes fram av NTBs kilder som det soleklare førstevalget.

Samtidig nyanseres bildet av at den andre statsråden nødvendigvis blir hetende Bård Vegar Solhjell. Flere holder en knapp på Heikki Holmås i stedet, ikke minst fordi SV må bygge opp partiorganisasjonen sin fram mot valget til neste år. Som tidligere partisekretær er dette en oppgave som passer utmerket for Solhjell og som helst ikke bør kombineres med en statsrådspost.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.