Gå til sidens hovedinnhold

Holmenkollbanen må rustes opp

Bystyret krever at byrådet snarest finner ut hvordan Holmenkoll- banen kan rustes opp, melder NRK.

Holmenkollen: Problemet er at de nye T-banevognene (mx-togene) kun kan hente strøm langs bakken, mens Holmenkollbanen har strømkabel i lufta. Nå vurderer Oslo T-banedrift å bygge om banen og grave ned strømkabelen.
- Da vil det være mulig å kjøre mx-togene for eksempel opp til Holmekollen direkte fra Majorstuen under arrangementene, noe som vil øke kapasiteten betydelig i forhold til det vi er i stand til å gjøre i dag, sier direktør Øystein Svendsen.
Alternativet kan bli å la noen av de gamle vognene som tar strøm fra lufta, bli stående på lager frem til 2011.
- Det kan man tenke seg. Disse vognene har jo ikke samme kundekomforen som de nye, men det er også en mulighet å gjøre det på den måten, sier Svendsen.
Begge løsninger vil kreve store investeringer. Luftledningen er gammel og nedslitt og må ifølge Svendsen byttes i nær fremtid uansett.
- Den må skiftes ut, og det er kostnadsberegnet til 150 millioner kroner. Å legge ledningen langs bakken vil være noe rimeligere enn det vi må gjøre likevel, sier han.
Svendsen håper at det vil bli tatt en beslutning om hva de skal gjøre, før sommeren.
- For å kunne ta en beslutning må vi gjøre en ordentlig utredning. Det tenker vi å gjøre sammen med Oslo sporveier i løpet av våren, slik at vi aller helst får en løsning før sommeren.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka