Den 21 år gamle mannen meldte seg for politiet fredag kveld. Han er siktet for drapsforsøk etter skyteepisoden på Holmlia tirsdag, da en 18 år gammel mann ble alvorlig skadd etter å ha blitt skutt i beinet.

Mannen ga en kort forklaring under fengslingsmøtet, hvor han innrømmet å ha avfyrt skudd, men ikke drapsforsøk, melder NRK.

– Det fremgikk at våpenet hadde blitt avfyrt mens han holdt i det, men han sa at han ikke hadde til hensikt å forsøke å drepe noen, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby.

Nå er 21-åringen, som er en kjenning av politiet, varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. De to første ukene er i full isolasjon, opplyser politiet.

– Ikke skyldig

Siktede er så langt ikke avhørt, men hans forsvarer, advokat Trygve Staff, opplyser til NTB at mannen ikke erkjenner straffskyld etter siktelsen for drapsforsøk. Etterforskerne tar sikte på å komme i gang med avhør av mannen først til uka, ifølge Kraby.

På spørsmål om hvordan den siktede mannen stilte seg til varetektsfengsling, svarte Staff fredag kveld at hans klient er «innstilt på at politiet trenger arbeidsro».

Kan bli flere siktede

Politiet jaktet på to eller flere mistenkte etter at den 18 år gamle fornærmede i saken ble alvorlig skadd da han ble skutt i beinet tirsdag.

Det er uklart hvor mange personer som var involvert i hendelsen og hvem de er, men Kraby er klar på at mannen som nå er siktet for drapsforsøk, kan få selskap av flere siktede etter hvert som etterforskningen skrider fram.

– Vi etterforsker tips fra vitner om både navngitte og ikke navngitte personer, sier Kraby.

Kort tid etter hendelsen var det snakk om minst tre mistenkte. Senere reduserte politiet antallet mistenkte til minst to.

Gjengrelatert

Ifølge politiet tilhører den drapssiktede mannen et gjengmiljø i Oslo.

– Siktede tilhører et kriminelt miljø i Oslo sør som politiet har fokus på nå, sier Anne Alræk Solem, seksjonsleder i Oslo politidistrikt til NRK.

Politiet undersøker også om skytingen har sammenheng med tidligere skyteepisoder på Holmlia.

– Det er et spørsmål som står sentralt i etterforskningen, som vi ønsker å avdekke, sier hun til kanalen.

(©NTB)