RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Homo-ja fra Obama

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Barack Obama blir dermed den første amerikanske presidenten som uttrykker støtte til homofilt ekteskap.

I et intervju med den amerikanske TV-kanalen ABC sier president Barack Obama at han støtter ekteskap mellom mennesker av samme kjønn.

- Jeg har kommet frem til at det er viktig for meg personlig å gå ut og bekrefte at jeg mener at likekjønnede par bør kunne gifte seg, sa Obama i intervjuet med kanalen.

Tenkt i flere år
Han fortalte at han har kommet fram til denne konklusjonen i løpet av flere år med å snakke med familie og venner.

- Jeg har tenkt på medarbeidere i staben min som lever i utrolig dedikerte, monogame forhold, forhold med noen av samme kjønn, som oppfostrer barn sammen. Og på soldatene som kjemper på mine vegne der ute og ennå føler seg begrenset fordi de ikke har mulighet til å forplikte seg i et ekteskap, fortalte presidenten i kveld.

Presset av Biden?
Obama har tidligere sagt at hans personlige syn på homofilt ekteskap var i utvikling, en holdning som frustrerte flere støttespillere av homofiles rettigheter. På søndag fortalte visepresident Joseph Biden at han personlig var komfortabel med homofile ekteskap. Dagen etter gikk også utdanningsministeren i USA ut og sa det samme.

I dag er det 30 amerikanske stater som har forbud mot homofilt ekteskap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere