RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Homofile nektes bod på republikansk landsmøte

Sist oppdatert:
To interessegrupper for republikanske homofile er nektet å sette opp boder på Republikanernes landsmøte i Texas.

Metroplex Republicans og Log Cabin Republicans opplyste på en pressekonferanse i Fort Worth torsdag at de ble fortalt at deres legning strider mot partiets offisielle standpunkt, og at de ikke får ha boder på landsmøtet 5.-7. juni.

– Det er på høy tid at den hyklerske linjen til Republikanerne i Texas erstattes av et standpunkt som deles av de fleste republikanske velgere i Texas, sa Jeffrey Davis, som leder Log Cabin-gruppa i delstaten.

Ifølge partiets plattform «river homofili i stykker samfunnsstrukturen. Homofili er i strid med de grunnleggende og uforanderlige sannheter som er fastsatt av Gud, anerkjent av landets grunnleggere og delt av flertallet av texanerne»,

Homofili er imidlertid på kort tid blitt akseptert av stadig flere amerikanere, og domstoler over hele landet har den siste tida kjent forbud mot likekjønnede ekteskap ugyldig. I 19 delstater er likekjønnede ekteskap lovlig.

I flere større urbane områder i Texas er det i dag levende homofile og lesbiske miljøer. I Houston er det valgt en åpent lesbisk borgermester, og i Dallas har velgerne valgt en lesbisk sheriff. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere