Gå til sidens hovedinnhold

- Homofile speidere uønsket

Farmasigigant trekker støtte til en av USAs største ungdomsorganisasjoner.

The Boy Scouts of America vil ikke ha homofile i sine rekker.

- Vi tillater ikke medlemmer som er åpne eller erklærte homofile, heter det i en uttalelse fra den amerikanske speiderorganisasjonen.

Trekker støtte
Nå har en av verdens største farmasiselskaper trukket den økonomiske støtten til The Boy Scouts of America.

- Jeg er veldig glad for at Merck, en av selskapene på Fortune 100-listen, trekker støtten til The Boy Scouts of America inntil de endrer sin medlemsskapspolitikk, sier Zack Wahls til The Guardian.

Wahls er leder for Scouts for Equality (Spedere for Likhet). Han jobber med å få alle større firmaer til å trekke støtten til Boy Scouts of America. Akkurat nå jobber han med få telegiganten Verizon til å gjøre som Merck.

Oppropet som Zahl og hans medaktivister står bak, har samlet 63.000 støttespillere på nettsiden Change.org.

Diskutert lenge
De kontroversielle medlemsskapsreglene har vært oppe til diskusjon i speiderguttorganisasjonende et par års tid. Men organisasjonen valgte altså å fortsette å nekte homofile medlemsskap.

Det har skapt reaksjoner. I en pressemelding fra Merck heter det:

- Merck har trukket all støtte til The Boy Scouts of America (..) Speiderorganisasjonens medlemsskapsregler, som ekskluderer på basis av seksuell legning, er i strid med våre kriterier for å gi økonomisk støtte.

Fått 2 millioner
De siste tre årene har speiderne i The Boy Scouts of America fått over to millioner kroner i støtte fra Merck Foundation.

Boy Scouts of America har 2,7 millioner medlemmer, som alle er barn eller unge voksne. Organisasjonen har uttalt at den har gjort en grundig jobb med å vurdere medlemsskapsreglene, men har altså kommet til at den vil fortsette å utelukke homofile.

Kommentarer til denne saken