RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Homomarsjer i flere land i Latin-Amerika

I flere land i Latin-Amerika, blant dem Chile og Mexico, ble det lørdag arrangert Gay Pride-marsjer til støtte for homofiles rettigheter.

Demonstrantene hyllet også kjennelsen i USAs høyesterett fredag som åpnet for likekjønnede ekteskap i alle landets delstater.

I Chiles hovedstad Santiago toget 50.000 mennesker med regnbueflagg gjennom byens gater med krav om at det opprettes et eget mangfoldsdepartement i det tradisjonelt konservative katolske landet.

I Chile ble det i januar åpnet for homofile partnerskap, men for mange er det bare fullt ekteskap som gjelder som symbol på like rettigheter.

I Mexico by deltok 5.000 mennesker i en marsj med krav om like rettigheter for homofile og lesbiske, og de hadde noe å feire.

Hittil har homofile ekteskap bare vært tillatt i Mexico by og to andre av Mexicos 31 delstater. Men 3. juni slo en domstol fast at det er i strid med grunnloven for delstater å nekte likekjønnede ekteskap.

I Lima i Peru marsjerte flere tusen også gjennom byen. Men Perus katolske kardinal Juan Luis Cipriani kalte kjennelsen i USA tragisk.

– Med én stemmes overvekt vil en domstol i USA endre folks måte å leve på i hele verden. Det er kolonialisme, imperialisme som er verre enn økonomisk imperialisme, mener kardinalen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere