*Nettavisen* Nyheter.

Homoterapiforslag debatteres i Stortinget onsdag

Sammen med Skeivt kristent nettverk og Salam, arrangerer FRI en demonstrasjon mot konverteringsterapi foran Stortinget torsdag.

Sammen med Skeivt kristent nettverk og Salam, arrangerer FRI en demonstrasjon mot konverteringsterapi foran Stortinget torsdag. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Etter høstens hete debatt rundt konverteringsterapi skal saken og flere andre forslag opptil votering i Stortinget onsdag.

11.12.19 08:05

Innstillingen er den siste på dagsorden i Stortinget og ifølge avisa Dagen vil alle forslagene fra Miljøpartiet De Grønne og Arbeiderpartiet om å styrke LHBTI-politikken bli nedstemt.

Ingen av forslagene om alt fra kompetanseheving til handlingsplaner, fra å innføre et tredje kjønn til å anskaffe kjønnsnøytrale toaletter og garderober fikk flertall i innstillingen familie- og kulturkomiteen på Stortinget forrige uke.

Regjeringspartiene Høyre, Frp og Venstre har gått inn for å utrede et mulig forbud mot konverteringsterapi, men fordi kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande (V) allerede har tatt initiativ til det, så vil heller ikke det bli stemt over i Stortinget onsdag, ifølge Dagen.

Blant de mest negative til forslagene og forbud mot såkalt homoterapi, er KrF, der sterke røster mener et forbud vil gå utover trosfriheten.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag