RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Homsepatrulje feiret Adam

Sist oppdatert:
- Selv ultra-heterofile mannfolk kjenner seg igjen, mente Homsepatruljens Jan Soløy da kollega Adam A. Schjølberg debuterte som komiker med «Lekker, Glamorøs og Mann».

(TØNSBERG/SIDE2:) - Jeg er knallfornøyd. Jeg har kost meg og folk lo. Jeg var litt nervøs i begynnelsen, men det er sunt. Nå skal jeg drikke meg dritings, sa den nybakte komikeren Adam til side2 rett etter premieren fredag kveld.

Hetero publikum
Adam A. Schjøberg, best kjent som frisøren fra Homsepatruljen, hadde valgt seg Østlandets store showby Tønsberg for debuten fredag.

170 publikummere hadde benket seg for å se Adams stand up-premiere.

Av disse var det rundt 10 homofile, mener manager Henriette Bugge.

- Dette er et show rettet mot heterofile. Adam latterliggjør seg selv og bryter ned fordommer, sier Bugge, om showet som handler om det å være mann og forholdet mellom homofile og heterofile menn.

Skryt fra homsepatruljen
Nesten hele kollegiet i Homsepatruljen stilte.

- Jeg er veldig imponert. Showet passer for alle og det går rett hjem. Selv ultra-heterofile mannfolk kjenner seg igjen, mente Homsepatruljens Jan Soløy. Han mener Adam er skapt for stand-up og legger til at han er seg selv på scenen.

- Jeg er kjempestolt. Han byr på seg selv. Adam gir en ettertanke for heterofile. Jeg syns det var veldig moro og bra at han kombinerer det med sang, sier interiørekspert og Homsepatruljens Halvor Bakke.

Knut Olav Knutsen fra Mess-TV på TVNorge hadde også bare ros å komme med.

- Dette var knallbra. Han satte fingeren på de rette punktene og tok heterofile og homofile på kornet. Jeg mener han er med på å bryte ned fordommer. Norge trenger dette innen stand- up, sier Knutsen.

Publikums dom
Adam bryr seg ikke så mye om kritikken, men sier han kan lære av den.

- Jeg har masse bookinger, så kritikk bryr jeg meg ikke så mye om, men jeg kan lære av alt, sier 23-åringen.

Publikum ellers var noe blandet i sitt syn på forestillingen.

Espen Kvernberg (36) synes han fikk se «et ærlig forsøk».

- Det var mange gode poenger, men ikke godt nok, sier Espen Kvernberg (36).

Susanne Svalestad (19) var derimot godt fornøyd.

- Han spiller på at han er homo, og det er veldig gøy. Jeg er kjempefornøyd og vi jenter kan kjenne oss igjen i mye, mener Suzanne Svalestad (19). Helene Svalestad (22) er enig.

For Laila Rubachs del, var opplevelsen midt på treet.

- Det var bra til å være første gangen. Det var variert. Det var ikke grovt og det syns jeg er positivt. Ofte blir det for mye prat om sex og det er ikke morsomt, påpeker Laila Rubach (41).

Ikke fersk
Det er ikke første gangen Adam står på scenen. Siden han var 6 år har han vært med på diverse oppsetninger både amatør, lokalt og profesjonelt med dans, ballett og selvproduserte oppsetninger.

Nå venter flere forestillinger for den aktuelle komikeren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere