RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hopp i oljeprisen

Sist oppdatert:
Oljeprisen steg markant i helgen, etter at uroen i Nigeria rammet Shell-anlegg.
Prisen på nordsjøolje seg markant mandag morgen og i helgen. Bakgrunnen er angrepene militante opprørere har gjort mot oljeinstallasjoner i Nigeria.

Landet er Afrikas største oljeprodusen, og nå er produksjonen kuttet med 20 prosent. De militante opprørerne truer med ytterligere angrep fremover.

Søndag meldte Shell at de har stengt sin produksjon på 455.000 fat olje pr. dag etter opprørernes angrep mot oljeterminaler og oljerørledninger. I tillegg er ni utenlandske oljearbeidere kidnappet.

I helgen førte angrepene til at oljeprisen steg kraftig. Mandag morgen var prisen på nordsjøolje igjen over 61 dollar pr. fat, etter en oppgang på nesten 2 prosent til 61,05 i den elektroniske handelen på den Internasjonale oljebørsen i London. I New York var handelen stengt på grunn av fridag.

Det var den militante gruppen Samlingen av Niger-deltaet som stoppet produksjonen på Shells Forcados-eksportterminal. Shell kan ikke si når Forcados-terminalen vil åpne opp igjen.

Nigeria pumper ut 2,4 millioner fat olje om dagen, noe som tilsvarer rundt 3 prosent av verdens totale oljeproduksjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere