RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hopp i oljeprisen

Sist oppdatert:
Oljeprisen gjorde et kraftig hopp i går til de høyeste nivåene på flere uker på signaler om et mulig OPEC-kutt
Det første hoppet i oljeprisen i går kom etter meldingene om en eksplosjon i Iran, som først ble knyttet til et ukjent fly. Det ble senere kjent at eksplosjonen var tilknyttet en ulykke ved et industrianlegg i landet.

Oljeprisen falt etter hvert tilbake etter å ha vært over 48 dollar fatet i går ettermiddag norsk tid. De ukentlige lagerrapportene satte imidlertid ny fart i oljeprisen utover ettermiddagen og kvelden sammen med nytt fokus på det kommende OPEC-møtet og utsiktene til produksjonskutt fra kartellet.

Referanseoljen WTI som handles i New York endte til slutt opp 2,4 prosent til 48,33 dollar fatet for levering i mars. Oljeprisen har dermed steget i seks av de syv siste børsdagene. Marskontrakten er opp ytterligere 24 cent i elektronisk handel i Asia i natt.

Bakgrunnen for fokuset på OEC igjen var en uttalelse fra det amerikanske energidepartmentets statistikkavdeling EIA om at et kutt i OPEC-produksjonen i mars vil føre til falle i USAs lageroverskudd.

Det kom samtidig med uttalelser fra OPECs generalsekretær Adnan Shihab-Eldin om at kartellet heller mot et nytt kutt.

Ifølge det amerikanske energidepartementet (DOE) så steg USAs råoljelagre med 2,1 millioner fat sist uke til 296,4 millioner. Lagrene er dermed i den øver delen av historisk intervall. American Petroleum Institute meldte en økning på hele 5,6 millioner fat i sin rapport. Det var ventet en noe mindre økning

Destillatlagrene falt derimot med 3,1 millioner fat både i API og DOEs rapporter. Det var kun ventet et fall på en million fat.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere