RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hopp, skyt, drep!

Sist oppdatert:
Prøv deg som fallskjermjeger i skytespillet «Medal of Honor: Ariborne».

«Airborne» er det nye spillet i den årelange og populære «Medal of Honor»-serien.

Denne gangen spiller du visekorporal Boyd Travers i 82. Airborne Division og hvert brett starter med at du hopper ut over slagmarken i fallskjerm.

Bedre taktikk, takk

Ideen er å gi deg muligheten til å lande hvor du vil, og dermed skape et takisk godt utgangspunkt i oppdraget.

Dette er en sannhet med modifikasjoner, usynlige vegger hindrer deg i å lande mange steder og dersom du lander langt unna trygge soner, eller i verste fall midt i kampens hete, er du kjapt stein, stokk dau.

Før hvert brett får du en kjapp gjennomgang av hva du innledningsvis skal gjøre, og du kan du velge deg to våpen i tillegg til en pistol med ubegrenset ammunisjon.

Dersom du dør før første checkpoint, starter du om igjen under fallskjermen, men får ikke sjansen til å velge nye våpen. Litt dumt hvis du angrer på valget, men du kan jo selvsagt plukke med deg våpen fra falne fiender underveis.

Hull i skjermen

Det er ingen historien i spillet, men så er også poenget at du skal skyte, skyte og skyte. Og her møter vi problemet med «Medal of Honor: Airborne».

Blant de seks brettene er det sjeldent det dukker opp partier som er over middels morsomme, dels fordi våpnene dine kan være temmelig uregjerlige. Mens fienden gjerne treffer deg med en pistol fra andre siden av brettet, må du slite med kraftig rekyl og få treff.

Etter hvert som du blir bedre, eller har flaks, får du medaljer (ikke achievements) som betyr våpenoppgraderinger, større magasiner og evnen til å lade raskere. Men fremdeles er fienden langt mer treffsikker enn deg. Heldigvis tåler du mer, så lenge du ikke venter for lenge med å komme deg ut av kuleregnet.

En fordel med rekylen på maskingeværene er at du blir godt kjent med de andre våpnene dine. Min erfaring var at den treffsikre pistolen kunne være like effektig innendørs som et veivende gevær.

Stålkontroll

Kontrollen er forøvrig strålende god. Gjennom funksjonen Iron Sight tok du stilling rundt et hjørne eller bak en kasse og med venstre styrespake har du nå full kontroll over hvor og hvor mye Travers lener seg ut. Skifte mellom våpen og granater er også sømløs og intuitiv.

En ny funksjon i «Airborne» er at selv om du sitter på huk kan du sprinte som en gal til neste dekning. Veldig effektivt og til god hjelp for å komme nærmere fienden.

Lagkameratene dine gjør også en god jobb. Mens jeg kunne halte rundt etter medisinpakker etter en hard treffning gjorde ofte gutta rent bord innen jeg rakk å komme tilbake.

God grafikk

Grafikken er glinsende og pen, men uten å være imponerende god. Den gjør nytten, enkelt og greit og omgivelsene er stemningsfulle.

Lydmessig er spillet helt på høyden med de beste. Det smeller skikkelig av våpene, både venner og fiender prater i vei og skaper en levende atmosfære samtidig som dine lagkamerater gir deg viktige tips. Musikken bidrar også til å skape det rette «på ferie i Europa»-inntrykket.

Alt i alt er «Medal of Honor: Airborne» et bra skytespill, men evner ikke å skille seg ut i mengden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere