Gå til sidens hovedinnhold

Hoppende glade for den nye hallen

- Denne hallen er lagd for seirer, glede og lek! jublet rektor Evelyn Angell Veglo foran alle elevene som før første gang var samlet i den helt nye Hovseterhallen. En rekke kjentfolk hadde tatt turen for å hedre sin tidligere skole.

HOVSETER: - Hurra! var det aller første ordet rektor hadde å si til alle sine elever.

- Endelig kan vi være her inne og oppleve denne superflotte bygningen, sa rektor, som både var rørt og stolt denne torsdag ettermiddagen.

Se flere bilder fra feiringen her

- Det er første gang jeg ser alle dere elevene samtidig, sa Angell Veglo, som la til at de alle sammen var et superflott skue.

Har fostret idrettsstjerner

- Vi har alltid satt idrett høyt, sa rektor og viste til at skolen ved flere anledninger har hevdet seg i skoleturneringer opp gjennom årene. For anledningen hadde skolen tatt kontakt med flere tidligere elever, som har skapt seg et navn innenfor idretten, og det er ikke akkurat B-utøvere vi snakker om. Her stilte de opp på rekke og rad: Skiløper Martin Johnsrud Sundby, stavhopper Cathrine Larsåsen, telemarkkjører Sebastian Ingebretsen, roer Nito Simonsen, tidligere Lyn-spiller Anders Rønnevig og bandyspiller Christian "Kikkan" Waaler.

Alle hadde de sine minner fra den gamle Hovseterhallen, hvor flere av dem tilbrakte lang mer tid enn de tilmålte gymtimene.

- Jeg har fryktelig mange minner fra Hovseterhallen, forteller Martin Sundby til Ullern Avis Akersposten. Han forteller om en skole som la til rette for idrettslig utfoldelse.

Hardtrening og moro

- Vi hadde mange flinke og morsomme lærere, blant annet en som het Øyvind i gym. Han var steinhard. Der var det aldri noe slinger i valsen, smiler skiløperen, som i fjor tok sin aller første verdenscupseier individuelt i langrenn. Noe av det tidligere grunnlaget ble lagt nettopp her i den gamle Hovseterhallen, med hard sirkeltrening, volleyballspill og annen moro. Ofte fikk de lov til å være igjen i hallen for å trene ekstra.

Se flere bilder fra feiringen her

- Jeg var også med på skolelag, både i volleyball, fotball og løping. Vi syntes det var kjempegøy, forteller Martin, som syns den nye hallen likner veldig på den gamle, men at alt ser nytt og flott ut.

- Det er artig å være med på dette, og å få hilse på noen av lærerne jeg hadde, sier han.

Variert underholdning

Konferansier for den store åpningen torsdag var to andre tidligere Hovseter-elever, som har gjort seg bemerket på andre arenaer. Nå vil kanskje Jon Henrik "Jonna" Støme hevde at han var hentet inn som tidligere bandystjerne på Røa, men det er nok hans komiker- og programledererfaring som gjorde utslaget.

Sammen med den svært så aktuelle skuespilleren Henriette Steenstrup, kjent fra "En god nummer to" på TV2, geleidet han elever og lærere gjennom festprogrammet, som også blant annet besto av korpsspill, aerobicunderholdning av hele 9. trinn og rytmisk gymnastikk-oppvisning.

Det hele toppet seg i volleyballkamp med både idrettskjendiser og Hovseter-elever. Det var jo tross alt en idrettshall som ble åpnet.

Reklame

Ny mobilavtale barberer prisene på abonnementet