RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hopper etter avgjørelse

Sist oppdatert:
Kaupthings eierandel i Storebrand kommer ikke til å konsolideres med Existas.
Kredittilsynet kommer ikke til å slå eierandelene til Kaupthing og Exista i Storebrand sammen. I august sendte tilsynet ut en redegjørelse om at de skulle se på hvilke relasjoner som eksisterer mellom de to selskapene.

Exista er en av hovedaksjonærene i Kaupthing og Kredittilsynet ønsket å se nærmere på denne konstellasjonen.

- Kredittilsynet antar ut fra foreliggende opplysninger at det ikke er tilstrekkelig grunnlag til å konkludere at det foreligger slik avtale eller forståelse mellom Kaupthing Bank Hf og Exista Hf som omfattes av fil § 2-6 d). Dersom det på et senere tidspunkt skulle fremkomme ytterligere informasjon, kan saken bli tatt opp til ny vurdering, skriver Kredittilsynet i en pressemelding.

Aksjemarkedet sender Storebrand-aksjen oppover etter at avgjørelsen ble kjent. Storebrand aksjen stiger 2,97 prosent til 90,10 kroner.

Følg Storebrand her

Kaupthing eier 20 prosent av de utestående aksjene i Storebrand. Exista sitter ifølge siste flaggemelding med rundt 5,56 prosent av aksjene i Storebrand.

I tillegg er Gjensidige store på eiersiden. De har en aksjepost på 9,99 prosent av den Storebrand, men har tillatelse til å kjøpe seg opp til 20 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere