*Nettavisen* Nyheter.

Hoppeslott flakset av gårde med barna

Foto: Kim Gaare (Finnmark Dagblad)

Én person skadet da stormkast plutselig tok tak.

07.07.13 14:19

Det var under et besøk på Hugos Tivoli på Fuglenes i Hammerfest fredag at Hanne Sofie Tollefsen fikk seg litt av et syn fra sidelinjen.

– Det var helt vindstille og fint, og barn hoppet i hoppeslottet og hoppeskipet. Plutselig kom det et vindkast og tok med slottene med barna i, sier hun til Finnmark Dagblad.

Ingen av slottene var sikret mot vind, ifølge henne.

– En bestemor som var der, hadde blitt oppskrapet på albuen. Om noen av barna ble skadet vet jeg ikke, sier hun som ikke hadde egne barn i slottet.

Ingen av dem som jobbet på tivoliet skal ha tatt kontakt med den som skadet seg, ifølge henne. Nå står hun fram for å advare andre mot at det samme kan skje igjen på det omreisende tivoliet.

– De brydde seg kun om å få kontroll på hoppeslottet, og burde ha beklaget seg. Hadde vinden kommet fra en annen retning ville slottene blitt sendt ut mot de store steinene som er der, sier Tollefsen.

Avviser
Leder for Hugos tivoli, Hugo Johansen, forteller at de har registret at en dame ble skadet, men avviser at hoppeslottene ikke var sikret.

– Det var en dame som fikk skrubbsår. Ei som jobber hos oss kom til og hjalp henne, men damen var bare interessert i å ta med seg barnet hun hadde med seg, og kjøre hjem, sier han til Finnmark Dagblad.

Den ikke navngitte damen ble truffet av et «gjerde» til den oppblåsbare innretningen. Ingen andre skal ha blitt skadet under flygeturen. Heller ikke var det vanlig vind som røsket tak, ifølge Johansen.

– Det var rett og slett et stormkast som kom og forsvant igjen sekunder etterpå. Vi har aldri vært utsatt for noe slik tidligere. Vi har heller aldri slottene oppe dersom det er vind. Det er vanlig prosedyre. De var forsvarlig festet på fredag, men det er ikke dimensjonert for et slikt plutselig stormkast som kom, hevder han.

Beklager
Alle hendelser loggføres og meldes til myndighetene. Han forteller at en av karusellene har en sikring som slår ut dersom viden overstiger 10 meter i sekundet. I og med at den slo ut må vinden ha vært over denne styrken, ifølge han.

– Vi kan ikke gjøre annet enn å beklage. Vi har ikke registrert at noen andre har blitt skadet. Ingen har meldt seg. Vi så ikke annen dramatikk enn noen fikk seg et skrubbsår, sier Johansen.

Les flere saker fra Finnmark Dagblad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.