Gå til sidens hovedinnhold

Hør lydopptakene

Politiet som rykket ut til Tøyen ble informert om drapstrusler.

Det var søndag formiddag fikk AMK-sentralen inn en nødmelding om at en kvinne hadde fått et illebefinnende. Anders Halden, vakthavende ved ambulanse og AMK-avdelingen ved Oslo Universitetssykehus, opplyste søndag til Nettavisen om at første oppringing skjedde klokken 11.31.

LES OGSÅ:Ambulansen gjemte seg på hjørnet - politiet rykket inn

- Men det var umulig for oss å vite hvor dette var, og oppringingen var kaotisk og trusselbehengt, sa Halden, som opplyste at AMK måtte ringe tilbake igjen til melder for å få nok opplysninger til å rykke ut.

- Støy og bråk
Opptakene Nettavisen har fått tilgang til viser at politiet ikke hadde nøyaktig adresse for hvor det er de skal.

Klokken 11.43: «Kjører du raskt bort til Jens Bjelkes gate 43 Alfa, Jens Bjelkes gate 43 Alfa, der møter du ambulanse. De er der for å hjelpe en syk, eldre kvinne. Men svigersønnen har satt seg litt til motverge, han er blitt truende og oppfører seg veldig vanskelig mot ambulansepersonellet og de vil ikke gå inn.» «Ja, det er mottatt. Er dette inne i en bygård leilighet?» «Ja, det er det. Og det var så mye støy og bråk for AMK som hadde innringer på tråden at de vet ikke om det er oppgang A, B, C eller E. Men se etter en ambulanse i første omgang.» «Ja, det er mottatt.»

Hør opptaket her.

Klokken 11.49: «Du ser det nå kanskje?» «Ja, det er folksomt, jeg ga deg, en annen politibil her og det er mye ambulanser, så jeg tror vi er i nærheten.» «Ja, ropt ut og framkommet med drapstrusler både mot ambulansepersonell og politi.» «Ja, vi går inn nå.»

Hør opptaket her.

- Veldig, veldig tøft
Opptaket viser også at det var politiet som først startet med gjenopplivning - 25 minutter etter at AMK fikk første telefon.

Klokken 11.54: «Det er nok et dødsfall, dette. For familien er dette veldig, veldig tøft da.»

Hør opptaket her.

Klokken 11.55: «Ja inni leiligheten så er det kontroll, kan bare få inn ambulansen.» «Ja, det er mottatt, ambulanse AMK er nettopp varslet, de skulle få folkene sine fort fram.»

Hør opptaket her.

Klokken 11.56: «Jeg skjønte det sånn at det var inne de ønsket ambulansen?» «De ønsket ambulansen inn, eller i hvert fall personalet med utstyr, første etasje til venstre.» «Mottatt.» «Ja, første etasje til venstre, vi holder på med gjenopplivning nå.»

Hør opptaket her.

- Vil ta saken videre
Livet til Døndu Tulum (63) sto ikke til å redde. Til Dagbladet.no mandag kveld sier avdødes familie at de er svært opprørte over hvordan de ble behandlet.

- Vi vil ta denne saken videre. Ikke for vår egen del, men for at det ikke skal skje med andre. Vi vil hindre at flere skal oppleve noe så grusomt, sa avdødes sønn, Kutluay Tulum til Dagbladet mandag.

LES OGSÅ:Vil ikke etterforske Tøyen-krangel

Norsk Innvandrerforum sendte mandag kveld ut en pressemelding der de krever full gransking av politiets og ambulansepersonalets behandling av den norsk-tyrkiske familien.

- Hadde en etnisk norsk familie som var i en alvorlig krise blitt behandlet på den måten? Det er viktig at en uavhengig instans gransker saken og kommer til bunns, sier forumets leder Athar Ali i pressemeldingen.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett