*Nettavisen* Nyheter.

Hordaland langt ned på likestilling

Hordaland havner helt nede på 14. plass på SSBs Likestillingsindeks for 2005. Bergen kommune scorer likevel høyere enn landsgjennomsnittet.

19.12.05 10:21

Likestillingsindeksen er ifølge Statistisk sentralbyrå et forsøk på å sammenfatte ulike direkte og indirekte mål på likestilling, som viser i hvilken grad kvinner og menn deltar i politikk, utdanning og yrkesliv i den enkelte kommune. Blant kriteriene som måles er barnehagedekning, utdanningsnivået til kvinner og menn, og andelen kvinner og menn i arbeidsstyrken.

14. plass
På fylkeslista havner Hordaland helt nede på 14 plass, med 2,4 poeng. Oslo topper lista, med 3,1 poeng, fulgt av Akershus og Finnmark. De fem fylkene bak Hordaland er Østfold, Rogaland, Aust-Agder, Møre og Romsdal og Vest-Agder, viser statistikken fra SSB.

Voss er den kommunen i Hordaland som havner lengst opp på lista når alle kommunene sammenlignes. Med sine 3,3 poeng er det likevel et godt stykke opp til toppen. Bømlo er ifølge statistikken dårligst i Hordaland når det gjelder likestilling, med 1,8 poeng på indeksen. Landsgjennomsnittet er 2,5 poeng på indeksen.

En kommune kan score maksimalt 4 poeng på testen, mens dårligste score er 1 poeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag