RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Horekunder vil ha pengene igjen

IKKE NYTTÅRSJAKT: Politiet kommer ikke til å stå med klokke og hoppe på deg klokken 00.01 i natt, om du er horekunde.
IKKE NYTTÅRSJAKT: Politiet kommer ikke til å stå med klokke og hoppe på deg klokken 00.01 i natt, om du er horekunde. (Illustrasjonsfoto: Scanpix)
Sist oppdatert:
Det er ikke alle som har fått med seg at sexkjøp er forbudt.

Horekundene klager til politiet og vil ha igjen pengene sine.

Det var politimester Ole Bredrup Sæverud som kom med den oppsiktsvekkende nyheten da Troms politidistrikt mandag ettermiddag offentliggjorde kriminalstatistikken for 2012, skriver Nordlys.

Her ble det i fjor anmeldt elleve saker som omfattet kjøp av seksuelle tjenester - en økning fra åtte og fem saker i henholdsvis 2010 og 2011.

Får forelegg for sex-kjøp
Enkelte av disse sakene er sågar opprettet etter at sexkjøperen selv har tatt kontakt med politiet for å klage på kjøpet de har gjort, ifølge Nordlys.

De har simpelthen ønsket pengene tilbake fordi de ikke har fått det de mener å ha betalt for.

- Det har skjedd at menn i løpet av de siste årene har kjøpt tjenester hos prostituerte, men så har de ikke har vært fornøyd og kontaktet politiet for å pengene sine tilbake, sier Sæverud.

- Da har det endt med at de heller har fått forelegg for kjøp av seksuelle tjenester, sier politimesteren, og understreker at slike tilfeller tilhører sjeldenhetene.

Forbudt siden 2009
Det var 1. januar 2009 at forbudet mot kjøp av sex trådte i kraft i Norge.

Siden da har Troms politidistrikt til sammen hatt 32 saker som omfatter sex-kjøp, men det er tilsynelatende ikke alle som har fått med seg lovendringen...

Les flere saker iNordlys.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere