Horne: - Overgriperen har det endelige ansvar

Oslo (NTB): Barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp) understreker at det alltid er overgriperen som har det endelige ansvaret i voldtektssaker.

17.10.13 17:34

Horne ble torsdag konfrontert med en rekke tidligere uttalelser, blant annet det hun sa i mai 2011 om at jenter selv har et ansvar for hvilken situasjon de setter seg i. I dag formulerer den nye statsråden seg annerledes.

- Noen gamle uttalelser er kanskje spissformulerte. Jeg vil presisere at det alltid er overgriperen som har ansvaret i slike saker, og at et nei er et nei, sier Horne til NTB.

Hun legger til at jenter må få kle seg akkurat som de vil, men at de må være generelt forsiktige og helst gå to og to sammen.

- Jeg har vært en aktiv opposisjonspolitiker i åtte år. I løpet av denne tiden har det falt uttalelser som jeg gjerne så formulert på en annen måte. Nå er det regjeringsplattformen som gjelder. Den er den vi skal styre etter, sier Horne.

Avisenes jakt i arkivene etter Horne-sitater fortsatte for fullt torsdag. I 2009 ga hun regjeringens innvandringspolitikk skylden for flere brutale voldtekter i Stavanger, og hevdet at regjeringen henter menn «fra middelalderkulturer» til Norge. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.