RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) vil sjekke ut kapasiteten.
Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) vil sjekke ut kapasiteten. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Horne ber kommunene svare om flyktninger

Integreringsminister Solveig Horne ber kommunene svare på hvor mange ekstra flyktninger de kan ta imot i år og neste år. Svarene danner grunnlag når det skal avgjøres om Norge kan ta imot flere syriske flyktninger.

Horne sendte torsdag et brev til alle landets kommuner.

– Det pågår nå en debatt om å ta imot 10.000 ekstra syriske flyktninger, og jeg ønsker å kartlegge kommunenes mulighet til å øke bosettingskapasiteten ytterligere i 2015 og 2016. Denne informasjonen vil være viktig når det skal fattes en beslutning om hvordan Norge kan bidra, sier Horne.

Ifølge TV 2 har 97 norske kommuner sagt nei til å ta imot en eneste ny flyktning, eller de har ikke svart på om de er villige til å ta imot flyktninger i år.

Solveig Horne påpeker at 5.256 personer venter på asylmottak og at det i tillegg allerede er vedtatt å ta imot 1.500 kvoteflyktninger fra Syria i år.

– I fjor økte antallet som ble bosatt med 19 prosent. Det er jeg veldig fornøyd med, men vi vet at mange fortsatt venter på å bli bosatt. Vi har et ansvar for at de som allerede har fått opphold skal få starte livene sine i en kommune snarest mulig, sier statsråden i en pressemelding. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere