Gå til sidens hovedinnhold

Horne kommer med flere tiltak mot gjeldsproblemer

Barne- og likestillingsminister Solveig Horne vil ha mer læring, gjeldsregister i 2017 og vurderer innstramming i markedsføringen av forbrukslån.

Barne- og likestillingsminister Solveig Horne sier til Dagens Næringsliv vil hun innføre flere tiltak som skal begrense nordmenns mulighet til å sette seg i gjeld de ikke klarer å betjene.

Markedsføring

Om kort tid får ministeren en utredning rundt muligheter til å regulere markedet.

Les: - Eksplosiv økning i forbrukslån
Les også: Forbrukslån er en snarvei til økonomiske problemer
Les også: Nordmenn har 70 milliarder i inkassogjeld

– Dersom utredningen viser at det er adgang til å regulere markedsføring av kreditt, vil vi vurdere å igangsette et lovarbeid rundt dette. Vi vet at det er aggressiv markedsføring av kredittkort, forbrukslån og kjøpekreditt, sier Horne til DN.

Kontroll

Et sentralt tiltak er gjeldsregister som skal gjøre det lettere for kreditorer å undersøke hva slags gjeld en privatperson faktisk har.

– I løpet av høsten sender regjeringen et forslag om gjeldsregister ut på høring. Saken vil bli behandlet i Stortinget i løpet av våren, slik at vi kan få et gjeldsregister på plass allerede høsten 2017, sier Horne til avisen.

Læring

Hun er også opptatt av at unge skal få mer kunnskap om økonomi, gjennom blant annet tjenestene «Sjef i eget liv», «Økonomilappen.no», Forbrukerrådets økonomiskole, «Skolemeny.no» og «Larepenger.no».

– Undervisning i personlig økonomi ligger i skolenes læreplaner i dag, men ikke alle lærere vet hvordan de skal finne de gode verktøyene. Med skolemeny.no blir det enklere for dem å planlegge undervisningen og tilpasse den til aldersgruppen, sier Horne.

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå

Kommentarer til denne saken