*Nettavisen* Nyheter.

Horne og Sandberg støtter Hagens integreringsutspill

Oslo (NTB) Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) mener Carl I. Hagens forslag om en ny etat er et godt innspill i integreringsdebatten. Også Frp-nestleder Per Sandberg er positiv.

18.02.14 00:37

Frp-veteran Carl I. Hagens forslag til tiltak som skal få barn av innvandrerforeldre til å lære norsk, har vakt mange reaksjoner fra politisk hold etter at saken ble kjent mandag. Til VG sier Hagen, som er leder i Frps bystyregruppe i Oslo, at manglende norskkunnskaper hos barn er en type omsorgssvikt som i ytterste konsekvens bør kunne føre til at foreldre mister omsorgsretten. Tiltakene skal bli iverksatt av en egen integreringsetat.

Nå får Hagen støtte av barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne.

- Det må være opp til den enkelte kommunen, men jeg synes det er viktige innspill til integreringsdebatten som Oslo Frp kommer med, som jeg skal ta med meg i det videre arbeidet. Det er mange gode forslag her, sier Horne til NRK.

Statsråden vil dog ikke slå fast om språkkunnskap er et kriterium som blir lagt til grunn når en vurderer omsorgssvikt.

- Det må den enkelte barnevernsetat vurdere i de enkelte tilfellene. Men det å kunne språk før du begynner på skolen er veldig viktig, og det må alle foreldre påse at barna kan, sier Horne. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.