*Nettavisen* Nyheter.

Horne vil kutte rett til barnetrygd utenfor Norge

I forslaget som onsdag ble sendt på høring, foreslår Horne å stramme inn retten til barnetrygd under utenlandsopphold på over tre måneder. I dag er denne perioden satt til seks måneder. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Oslo (NTB): Foreldre som oppholder seg med barn i utlandet i mer enn tre måneder, kan miste rett til barnetrygd, hvis forslaget fra barneminister Solveig Horne (Frp) blir godkjent.

30.07.15 08:41

I forslaget som onsdag ble sendt på høring, foreslår Horne å stramme inn retten til barnetrygd under utenlandsopphold på over tre måneder. I dag er denne perioden satt til seks måneder.

Horne mener det er et problem at skolebarn som i lengre perioder sendes ut av landet, mister undervisningstid og tilknytning til sitt norske miljø.

– Foreldre står fritt til å velge utdanningsløp for sitt barn, og utenlandsopphold kan styrke barns identitet og tilhørighet til opprinnelseslandet. Men utflytting fra kjente omgivelser og returen til klasserommet i Norge kan være problematisk. Dette gjelder spesielt for barn med annet morsmål enn norsk. Jeg mener det er uheldig, først og fremst for integreringen av den enkelte elev i den norske skolen, sier Horne.

Høringsfristen er satt til 30. oktober 2015. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag