Gå til sidens hovedinnhold

Hørte musikk på bussen - ble kastet av

(Tønsbergs Blad) Ståle Johansen fra Andebu tar buss til og fra jobb hver eneste dag. Med en reisevei på over tre timer til sammen kan bussturen fort bli lang og kjedelig. Johansen pleier derfor å ta med seg hodetelefoner for å høre på musikk på bussen.

På vei til jobb onsdag morgen reagerte imidlertid bussjåføren på at Johansen hadde for høy musikk på hodetelefonene. Sjåføren går bort til Johansen og gir beskjed om at han må dempe musikken.

– Jeg hadde øynene igjen da sjåføren kom bort til meg og dyttet meg i skulderen. Jeg tok av meg hodetelefonene, og da ba han meg dempe musikken. Det gjorde jeg, forteller Johansen til tb.no.

Etter et par minutter setter bussjåføren opp volumet på radioen i bussen, noe Johansen skal ha hørt godt gjennom hodetelefonene.

– Da tenkte jeg det var greit for meg å sette opp volumet igjen. Sjåføren stopper så på en bussholdeplass og åpner opp døra. Han går mot meg, peker på døra og sier: Har jeg ikke snakket til deg før, forteller Johansen.

– Han pekte på døra og ba meg gå av
Johansen var kun en halvtime unna arbeidsplassen da sjåføren signaliserer at han skal gå av bussen. Johansen forsøkte gjentatte ganger å forklare hvorfor volumet på musikken var satt opp igjen.

– Jeg sa til sjåføren at han spilte radio som jeg hørte godt ved siden av min egen musikk. Jeg fikk da beskjed om at han også måtte få høre på musikk, og pekte igjen på døra. Jeg spurte derfor om han ville at jeg skulle gå av. Han sa ja, og jeg gikk selvfølgelig av, forteller Johansen til tb.no.

Etter å ha blitt kastet av bussen, forsøkte busspassasjeren å få navnet på sjåføren, men uten hell. Ståle ble stående igjen på bussholdeplassen, hvor han gjentatte ganger forsøkte å komme i kontakt med busselskapet som har ansvar for bussrutene, Vestviken Kollektivtrafikk.

– Til busselskapet forteller jeg at jeg forlanger en drosje fordi jeg har blitt kastet av uten grunn. VKT skyver problemet videre og henviser meg til busselskapet som drifter bussen, sier Johansen.

– Jeg har prøvd å kontakte de ansvarlige flere ganger, men jeg kjenner kampen blir for hard for meg. De skyver problemet videre, legger han til.

– Høy musikk ikke en god nok grunn
Driftsleder for Vestviken Kollektivtrafikk i Vestfold, Lars Sandnes, forteller at busselskapet ikke har noen regler som forbyr høy musikk på bussen.

– Vi har ingen regler mot dette, men er det slik at passasjerene er til sjenanse for offentligheten, kan bussjåførene kaste av vedkommende.

Men Sandnes mener terskelen for å hive noen av bussen bør være høy.

– Høy musikk gjennom hodetelefoner bør ikke være av den karakter til å kaste noen av bussen, men i utgangspunktet er det bussjåføren som bestemmer dette, forteller Sandnes.

Driftslederen opplyser at han ikke kjenner til episoden med Johansen, men lover å ta tak i hendelsen. Sandnes vil personlig ta kontakt med Johansen.

Her viser Johansen hvor høy musikk han hadde på under bussturen:

HTML EMBED

Les flere saker fra TB.no

Mer fra Nettavisen:

Reklame

Kurs: Slik handler du Bitcoin

Kommentarer til denne saken