*Nettavisen* Nyheter.

Høsten har kommet

Høsten har gjort sitt inntog de fleste steder i landet denne uken, og mest sannsynlig har den kommet for å bli. Sjekk været hos deg.

01.09.04 18:38

Dermed vil Norge være preget av ymse væromslag de nærmeste dagene.

Området fra Kristiansund til Trondheim og indre strøk av Nordland og Troms har hatt forholdsvis pent vær og lite skyer onsdag, mens været i resten av landet har vært preget av spredt regn og gråvær.

Høytrykk og lavtrykk
Til torsdag vil en svak høytrykksrygg ha påvirket været noe. Det ligger et kraftig lavtrykk i Atlanterhavet, og to lavtrykk over henholdsvis Barentshavet og Nord- Europa.

Onsdag befinner Norge seg mellom disse to lavtrykkene, og det lille høytrykket dominerer.

- Dermed kan det ventes forholdsvis pent vær mange steder de neste dagene, sier meteorolog ved Storm Weather Center, Fredrik Villanger, til TV 2 Nettavisen.

Så rammer likevel lavtrykkene oss igjen, og bortsett fra på Sør- og Østlandet, som ligger i lè, vil lavtrykkene gi regn og vind til og med helgen.

Verst i vest
Spesielt på Vestlandet vil det bli grått.

- Det er ventet kraftig nedbør på lørdag og økende vind flere steder, men spesielt i norlige deler av Vestlandet vil det bli skikkelig høst-stemning, sier Villanger.

Temperaturene vil holde seg stabile selv om selve været kan forandre seg fort.

Både Øst- og Sør-Norge vil mest sannsynlig holde seg på 20 grader. I resten av landet vil temperaturene ligge på rundt 15 grader.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.