*Nettavisen* Nyheter.

Høsten må vente

Foto: Kevin Quigley/Pa Photos

Med temperaturer godt over 20 grader er høsten satt på vent. Men nå blir det sakte, men sikkert kaldere.

30.09.11 12:25

- Det er bare å nyte de ekstremt høye temperaturene mens man kan. Det blir varmt i dag også, men det skal bli vanskelig å slå observasjonene fra torsdag, sier statsmeteorolog Børje Johansson til Nettavisen.

Sjekk ditt vær på Nettavisens værsider her

26,2 varmegrader i Hallingdal
Torsdag opplevde store deler av Østlandet en varme som var en god norsk sommer verdig. Rekorden ble satt på Nesbyen i Hallingdal, der gradestokken torsdag ettermiddag viste 26,2 grader. Kongsberg kom ikke langt bak med 25,9 grader.

- Det er nok ikke rekord for september, for det ble målt høyere temperaturer i starten av måneden, men det er langt fra vanlig for årstiden, sier meteorologen.

Godt og varmt også fredag
Han varsler sakte fallende temperaturer og mer normalt høstvær i dagene som kommer. Men også fredag ventes det fint og varmt vær mange steder.

- Vi venter sakte, fallende temperaturer, fra lørdag tre til fire gradere lavere. Søndag og mandag blir det enda lavere temperaturer, men jeg tror det vil holde seg på plussiden om natta litt til, sier Johansson.

Nær 30 i London
Det var godt og varmt også andre steder i Europa torsdag. På Heathrow i London ble det målt 28,1 grader, og i Lincolnshire var temperaturen oppe i 29 grader.

- Det er tørt og solfylt over nesten hele Europa, uttalte værvarsler Tom Tobler hos MeteoGroup til Mirror.co.uk.

Badesteder venter storinnrykk
I England gjør badesteder som Sidmouth seg klare til storinnrykk i helgen etter høstdager som minner mest om sommer. Men den uvante varmen skaper også en del utfordringer, blant annet for iskremselger Mark Webber. Han forteller at han er utsolgt på flere kjølende varer og har måttet etterbestille.

- Det er nesten uhørt på denne tiden av året, sier han til BBC News.

Hvordan har du opplevd det varme septemberværet? Tips Nettavisen på tips@nettavisen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.