Høstens sminketrender

Gå for en minimalistisk stil.

08.08.10 12:38

(SIDE2): Minimalisme er nøkkelordet for høstens og vinterens makeup-look, skriver Istylista.com.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

I sommer var det «no-makeup»-stilen som var den hotteste looken. Denne trenden med minimalistisk sminke fortsetter også utover høsten og vinteren, men litt mer farge er lov.

Hud
Bruk varme farger som aprikos, honningnyanser og lyse bruntoner til å skape liv i ansiktet ditt når det blir mørkere og kaldere ute. Føler du deg grå og blek er rouge eller contour et godt tips til å få frem gløden i ansiktet. Få frem dine vakreste ansiktstrekk ved å legge rouge eller contour på kinnbeina, nesen eller tinningen. Husk at foundation ikke skal gjøre deg brun, men jevne ut hudtonen i fjeset.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Leppene
I fjorårets sesong var røde lepper noe av det hotteste innen sminkeverdenen. Og denne trenden fortsetter også i år. Tar du på litt gloss etter at du har påført leppestiften vil dette gi deg enda mer oppmerksomhet som vil passe perfekt når du skal ut på byen. Et annet alternativ er å ta på litt glitter oppå leppene når du skal på fest eller ut for å danse. Rødt er ikke den eneste leppestiftfargen som vil dominere i høst og i vinter. Svart og dype bærfarger vil også være moteriktig som sammen med mindre sminkede øyne skaper en sexy, men elegant look. Aubergine og burgunder passer perfekt på dagen, mens en døpere rød- eller lillafarge passer bedre til ettermiddag og kveld.

LES OGSÅ: Høstens mote-must

Øyne
«Smokey eyes» er en evig klassiker. Men denne sesongen er det mer moteriktig med en mykere variant og mer gråtonede farger. Moteekspertene anbefaler at du i år bruker gull-, bronse-, og mørk oransjenyanser for en mer dramatisk look. Balanser sotede øyne med naturlige lepper eller en nudefarget leppestift. Flere motehus har også valgt «Smokey eyes» på sine modeller da de har hatt catwalk-visninger. Blant annet så vi trenden på Christian Diors show for høst- og vinterkolleksjonen 2010/2011 under moteuka i Paris i juli.

Det som er viktig å huske på med høstens sminketrender er at du ikke prøver å bruke alle samtidig. Hold deg til et element om gangen. Velg om du vil ha øyne eller leppene i fokus. De mest trendy fargene vil vært sort, gull, rødt og lilla.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.