*Nettavisen* Nyheter.

Høstens trendfarge

Foto: (Allover/Getty)

La deg forføre av den sensuelle rødfargen.

26.08.10 13:38

(SIDE2): Røde lepper går aldri av moten, men i år er denne trenden mer utpreget enn aldri før. Fargen skal synes, og alle kan bære den.

Finn din favorittfarge lengre ned i saken!

Matte toner
På catwalken til flere av de store motehusene var det den én farge som regjerte denne sesongen, nemlig rød. På Haute Couture visningen til Jean-Paul Gaultier hadde de fleste modellene en eller annen rødnyanse på leppene, og da av den matte sorten.

Den karismatiske designeren sørget for å fremheve leppefargen ved å la flere av sine modeller røyke sigaretter på catwalken, og man kunne samtidig se at fargen på neglene gjerne matchet leppefargen.

Gaultier hadde også fått med seg burlesque-dronningen Dita Von Teese, som matchet sine røde lepper til et gaultier signaturplagg. Von Teese er kjent for å bære rød leppestift til enhver anledning, og Haute Couture-visningen var inget unntak.

Hos Chanel var også leppene farget røde, og sto i sterk kontrast til den ellers så naturlig sminkede looken. Også her var de røde leppene av den matte sorten, et noe mer elegant uttrykk enn om man går for en glossy variant.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

Glossy toner
Men en glossy leppestift i høsten store trendfarge er også lov, og dette så vi blant annet på catwalk til Givenchy. Med en glossy variant får du en mer dramatisk effekt, og får absolutt satt søkelyset på leppene dine.

Men er rød leppestift for alle? Ja!

Mørkt og sofistikert
Brunetter, og de med mørkt hår generelt, kler dyprøde lepper svært godt. Faktisk kan en brunette nesten velge hvilken som helst rødnyanse, og få det til å fungere.

Kjendisene elsker å påføre rød leppestift. Spesielt brunettene blir ofte observert med røde lepper på den rød løperen, og både Liv Tyler, Kathy Greene og Kathy Perry er fan av den røde fargen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Blondt og dramatisk
Blondiner skal være litt forsiktig når de tar i bruk den røde leppestiften. Effekten blir uten tvil mer dramatisk om du har blondt hår, men det kan gå galt og du ikke velger riktig fargetone.

Gwen Stefani blir hyppig sett med rød leppestift, og det passer til hennes dramatiske look. Det platinablonde håret gjør at leppefargen understreker stilen hennes, men selv med en gyllen blondtone, lik den Kate Hudson har, blir ikke rødt feil. Designeren Betsey Johnson er også en blondine som kler rød leppestift.

Klikk på bildet for å forstørre.

Rødt på rødt
Også de med rødt hår kan med suksess ta på rød leppestift. Både de med naturlige rødtoner, og en mer dramatisk farget manke kan få en fin effekt med litt rødt på leppene.

Rihanna understreker sin noe spesielle hårfarge ved å velge lepper i samme fargetone. Christina Hendricks og Nicole Roberts gjør også suksess med røde lepper, til tross for at de har en mer natulig hårfarge.

(finn din favorittfarge under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Fin din favoritt
Det finnes en rekke rødnyanser å velge mellom, og som nevnt tidligere er både de måtte typene og de mer glossy variantene trendy denne sesongen. En av høstens trender er å kle seg i knallrøde farger, enten fra topp til tå, eller i form av ett plagg eller accessoar.

Men røde lepper eller negler er også en fin måte å dra inn den røde fargen, det eneste du må passer på er å en fargetone som passer til både hud og hårtone, samt din personlige stil. En het trend er å matche lepper og negler, da får du ytterligere understreket den røde trenden.

Klikk på bildet for å forstørre.

SE FLERE BILDER AV KJENDISER MED RØDE LEPPER HER:

3658 (Alle foto: Getty/Allover)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag