*Nettavisen* Nyheter.

Høstferiemoro i Danmark

Foto: Kleiven, Paul (SCANPIX)

Når høstmørket senker seg, lyser danskene opp tilværelsen.

04.10.11 15:30

Oslo (ANB): Danmark byr på mer enn Dyrehavsbakken, Legoland og Zoologisk Have i København, attraksjoner som dro over én million besøkende i fjor.

Både Potter-festival, øl-festival, Halloween og kongelige desserter står på menyen som danskene serverer utover høsten.

Magiske Potter

Den aller siste filmen om Harry Potter er historie, men den magiske verden lever i beste velgående. I Odense arrangeres det en egen Harry Potter-festival 20.- 22. oktober. Det er bare å møte opp på perrong 9¾ (!) på Odense Banegård så tar Hogworth-ekspressen deg videre til mange overraskelser underveis til trolldomsriket.

Odense Symfoniorkester sørger for skikkelig Potter-stemning med musikk fra filmene, og du treffer på trollmenn og alkymister under markedsdagen.

Mer informasjon om festivalen finner du her.

Halloween i Tivoli

Danmarks soleklart mest populære destinasjon er Tivoli i København. I fjor presset hele 3.696.000 mennesker seg inn portene for å oppleve diverse attraksjoner, inkludert Halloween-feiring. Og årets allehelgensaften blir markert på Tivoli fra 14.- til 23. oktober. Som vanlig blir den store parken pyntet med 15.000 ekte gresskar, og en bråte med ikke like ekte edderkopper, katter, flaggermus og syklende fugleskremsler.

- Nytt av året er at du kan delta i en interaktiv lek i Minen. I løpet av båtturen bruker du en «diamant-detektor» for å finne flest mulig av de 96 funklende diamantene som voktes av en slumrende drage. Når seilturen er over, kan du se på en resultattavle for å finne ut hvem som var den mest treffsikre under skattejakten, melder VisitDenmark.

Oktoberfest

Allerede til helgen får ølhundene rikelig anledning til å slukke tørsten i byen som er kjent for sin snaps, Aalborg. For da arrangeres Oktoberfest på C. W. Obels Plads i hjertet av byen. Selv om oktoberfestens opprinnelse stammer fra tyske München, hvor ølfestivalen alltid starter den første søndagen i oktober, trenger man svært lite tyskferdigheter om den danske varianten besøkes. Er du i tillegg glad i litt allsang, er Aalborg stedet du bør besøke i helgen.

Mer informasjon finner du på Søgaards Bryghus’ internettside.

Matglad?

Er du derimot matglad og har lyst til å spise som en kongelig bør du legge turen til Christiansborg Slott i København. 11. desember åpner de en utstilling hvor temaet er kongelige desserter.

- Utstillingen pirrer alle sanser, og du vil få se fantastiske dessertserviser og storslåtte blomsterarrangementer, høre stemningsfull taffelmusikk og smake delikate smaksprøver fra det kongelige dessertbord, lover VisitDenmark.

I samme slengen kan du få med deg TorvehallerneKBH på Israels Plads ved Nørreport stasjon. Markedsplassen åpnet 2. september, og har fokus på mangfold, årstidsbestemte mattilbud og sjeldenheter fra fjern og nær.

Om det ikke holder, kan du besøke kokken Jesper Ladegaard. 24-åringen kan riktignok ikke skryte av å ha verdens høyeste servering, men du blir iallfall servert på toppen av Danmark, Ejer Bavnehøj 170 meter over havet. Her er det mulig å få hjemmelaget sjokolade, håndskåret pommes frites, smoothies, lekre italienske paninis og topp-burgere.

(ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag