RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hot for ti år siden

Sist oppdatert:
I 1996 lå Spice Girls, Pamela Anderson og Erlend Loe under juletreet.

(SIDE2): Julaften er bare noen uker unna og harde pakker som filmer, musikk eller bøker er alltid en sikker vinner. Men hva kjøpte vi til hverandre for ti år siden?

Vær med på nostalgien: Hva husker du fra 1996?

Naiv.Super.
I 1996 skrev Erlend Loe boken «Naiv. Super.». Boken tok leserne med storm, og det var nok flere enn undertegnede som fikk den til jul. Are Kalvø kunne fortelle oss om «Kunsten å vere neger», mens Jan Kjærstad og Dag Solstad var ute med henholdsvis «Erobreren» og «Professor Andersens natt».

På musikkfronten var det Spice Girls som dominerte. Albumet «Spice» hadde klassiker som «Wannabe», «Say You'll Be There» og «2 Become 1», og gruppen ble raskt en vinner både på gutterommet og under juletreet.

Macarena
Lauryn Hill og The Fugees var også hotte dette året. «Killing me softly» toppet lister over hele verden. Og det var nok flere som fikk singelen «Macarena» med Los Del Rio.

Andre populære titler var Beck med «Odelay», R.E.M. med «New Adventures in Hi-Fi» og Nirvana-platen «From the Muddy Banks of the Wishkah». No Doubt-platen «Tragic Kingdom» er også vanskelig å komme utenom - «Don't Speak» var umåtelig populær dette året.

VHS
Dette var året da den ene gode filmen kom etter den andre. Klassikere som «Fargo», «Trainspotting», «Adjø Las Vegas» og «Dead Man Walking» så alle dagens lys i 1996. Formatet var VHS og det tok mer enn et par måneder før filmene ble tilgjengelig for oss brukere. Hadde man 5-10 filmer var hyllen full.

Pamela Anderson viste oss hva hun er god for i rollen som «Barb Wire» i filmen med samme navn. Ved siden av denne var det «Striptease» som var den store filmen - Demi Moore viste nemlig oss også hva hun er god for. Slikt er stas for en den gang 16 år gammel gutt.

Skrik
«Jakten på nyresteinen» var en svært populær film, og «Aldri mer 13» og «Søndagsengler» fikk begge mye skryt. Dette var også året der «Skrik», «Mission Impossble» og «Austin Powers» viste seg for første gang.

Tipsene for kommende jul
Shop deg god samvittighet
De frekkeste gavetipsene
Barnas DVD-favoritter
Slik byttes julegaven
Når må du sende julegavene?
Julegavene du ikke bør kjøpe
- Glem de mye pakkene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere