Gå til sidens hovedinnhold

"Hot" i utenlandske medier

Om du er turist i Oslo eller er interessert i spesielle bygninger - hvor skal du dra?

MORTENSRUD: Det har flere gitt råd om. Nå er det laget en liste hvor internasjonal presse og norske eksperter kommer med sine anbefalinger.

På toppen troner Operaen i Bjørvika, og ikke langt nede finner vi naturlig nok det som skal bli den nye Holmenkollbakken. Dansens hus, Arkitektmuseet, Tjuvholmen, Arkitekthøyskolen og Universitetsbiblioteket - og Oslo Lufthavn Gardermoen er også steder som anbefales.

Men også innen våre bydeler er det anbefalt å legge veien - nærmere bestemt til Mortensrud kirke.

Denne er besøkt av mange allerede, både privat, de med spesiell interesse for arkitektur og spesialister. Busser med delegasjoner fra både fjern og nær har svingt inn Helga Vaneks vei og stoppet i rundkjøringen nedenfor den ganske så spesielle steinkirken som i bokstavelig forstand er bygget stein på stein, lag for lag.

Av dem som har rost bygget opp i skyene er blant andre det amerikanske arkitekturnettstedet ArchDaily og Wallpaper sin Oslo-guide.

SE HVA ARCHDAILY SKRIVER OM MORTENSRUD KIRKE


Det norske magasinet Byggenytt kaller kirken en arkitektonisk begivenhet. "Jensen og Skodvin Arkitektkontor har tegnet en kirke som vil forundre og glede alle besøkende" skriver de på nettsiden sin.

Så skal man la seg begeistre over god og spesiell arkitektur, kan det anbefales å legge veien til Mortensrud.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis