*Nettavisen* Nyheter.

Hot med djevel-jeans

De er billige og god passform og storselger. Dermed gir de fleste blaffen i at Cheap Monday-jeans har et antikristent budskap trykket inn i buksemerket.

05.01.06 11:15

(SIDE2:) Cheap Monday-jeans kjennemerke er en hodeskalle med et kors snudd opp ned - merket for antikrist. Logo designer Björn Atldax sier det er en protest mot kristendommen.

Mot kristendommen
- Jeg er ikke satanist, men misliker sterkt all organisert religion, sier han til Associated Press. De svenske designerne bak Cheap Monday-merket sier at logoen er ment som en spøk, men Atldax sier at hans mål med merket er å få kjøperne til å stille spørsmål rundt kristendommen.

- Kristendommen er ond, en maktfaktor som har spredd krig og død opp gjennom historien, sier han.

I Sverige er Cheap Monday-buksene blitt en hit. Merket gjør opprør mot at trendy jeans må koste en formue.

Nye i Norge
Her hjemme selges Cheap Monday blant annet hos Okidoki i Tromsø og Oslo. For tiden er merket på full fart å bli trendy i både Frankrike, Australia og Storbritannia. Jeansene er bevisst billige og de er stilige.

AP skriver at enkelte kristne ledere i Sverige har reagert på jeansene går så hardt ut mot kristendommen, men at de fleste ikke leer på et øyelokk.

I det mer religiøse USA har dette vakt oppsikt.

- Noen kjøpere har tatt av merket eller returnert jeansene til butikken når de har skjønt hva logoen betyr. Men det er et fåtall. Selv bryr jeg meg verken om Gud eller djevelen, men jeg bryr meg om at logoen ser bra ut, sier Örjan Andersson som skapte Cheap Monday.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.