RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Getty Images)

Hot med hatt

Bli trendy med bowlerhatt!

(SIDE2): Nå er hodeplagg er noe av det mest moteriktige du kan gå med.

Se bildekarusell lenger ned i artikkelen.

Kult med hodeplagg
Hatt er hot både for jenter og gutter. Også hetter og hodeskjerf er veldig i tiden.

Særlig bowlerhatten er blitt en hit blant både utenlandske og norske kjendiser. I London ble bowlerhatten det typiske hodeplagget for gentlemen på begynnelsen av 1900-tallet, og det ble et engelsk kulturelt ikon. Både britisk trafikkpoliti og Frelsesarmeen har tradisjonelt hatt bowlerhatt som en del av sin uniform. Bowlerhatten, sammen med bart og stokk, var den kjente skuespilleren Charlie Chaplins varemerke.

Sjekk fremsiden til Side2: Klikk her!

In blant norske kjendiser
Nå er det ikke bare menn som kan gå med såkalt mannehatt. Under Oslo Fashion Week kom blant annet Charlotte Thorstvedt og Tinki fra Lilyjets i trendy hatter. Mariann Thommasen hadde kledd opp både seg selv og kjæresten Daniel Franck med kule hodeplagg. På catwalken var det også hatter og hetter på modellene, og hodeplagg vil være en sentral trend i 2010.

Bruk hatt både til hverdags og fest. Hodeplagget er blitt brukt i mange tiår enten til pynt eller for å markere en yrkesmessig, religiøs, militær eller sosial posisjon. Hatter er ikke bare et stilig, men også et praktisk plagg da det kan beskytte mot sol, regn og kulde.

Les også: - Ikke kopier teskjekjerringa

2909

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere