RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hot og not på festival

Foto: Istockphoto
Sist oppdatert:
Vi gir deg lure råd slik at du er godt forberedt på å dra og se yndlingsartisten din.

(BIIPMAG): Det er greit å være forberedt på hva som venter deg før du begir deg ut på festivalområdet.

Her er noen råd om hva du bør, og ikke bør gjøre på festival:

HOT
Hvis du greier å følge disse gode rådene så vil du helt sikker få en strålende festivalopplevelse:

 • Når du skal på festival er det smart å lade mobilen din full før du ankommer konsertområdet. Ikke batteri + tre dager på plenen = total kommunikasjonskrise; Det er ikke gøy når du ikke finner vennene dine!
 • Det er lurt å diskutere dine alkoholgrenser med vennene dine før du starter å drikke. Når du har fått tonene og ølen på hjernen kan ting gå ut av kontroll, men hvis du har satt grenser før du begynner, vil det være lettere å motstå fristelser.
 • Ha med deg toalettrull og våtservietter for kommende møter med de ekle doforholdene. Hvis du noen gang har vært på en festivaldo, så vet du hva vi mener.
 • Lag et møtested som er lett å huske for alle. Avtal med vennene dine at dere møtes på avtalt sted etter for eksempel en og en halv time, hvis dere ikke får tak i hverandre.
 • Ta forholdsregler hvis du står og rocker sammen med et deilig festivaltalent etter at musikken har stanset. Komdomer er essensielt å ta med på festival så vær sikker på at du har det med.
 • Miks gjerne alkoholen med vann. Å ha hangover er en ting, men seriøs dehydrering er den ultimate "party pooper".

LES OGSÅ: Her er verdens feteste festivaler

NOT
Det er derimot verdt å unngå følgende:

 • IKKE ha med deg verdisaker. Legg igjen MP3, pass og designersolbriller hjemme. Det er dessverre et faktum at ting blir stjålet fra telt så hvis du kan leve uten dine dyrebare ting et par dager, så anbefales det.
 • IKKE sett opp teltet ditt i nærheten av toalettene. Hvis det lukter ok når du setter det opp vil det helt sikker lukte mye verre når du er klar for å dra.
 • IKKE sett fra deg drikken din uten tilsyn. Selv om du er på en gressplen under åpen himmel betyr ikke det at regler automatisk kan overses.
 • IKKE glem hvor du satt opp teltet ditt. Det som ser selvfølgelig ut i edru dagslys er ikke like tydelig i fullt mørke.
 • IKKE bli solbrent. Den røde looken er ikke hot, uansett hva slags stil du kombinerer den med. Beskytt deg derfor godt mot den sterke sommersola.
 • IKKE gå uforberedt på konsert. Du bør helt klart unngå å ha på flip flops, store og runde øreringer eller en veske som du ikke greier å holde ordentlig fast. Det kan nemlig gå vilt for seg i folkemengden.

Siste fra BiipMag: Gå til forsiden her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere