*Nettavisen* Nyheter.

Hotel Cæsars nye stjerne

Foto: Jon Amundsen

Karen Sylte Hammeren (24) sjekker snart inn i den populære såpeserien.

09.02.09 21:39

(SIDE2): I mars kan du stifte nærmere bekjentskap med et av seriens nye ansikter, nemlig alenemoren Andrea Skogli.

Kan du beskrive rollefiguren din?
- Hun heter Andrea Skogli og er fra Vestfold. Hun er alenemor, og har derfor ikke særlig mye utdanning. Hun er imidlertid ingen dum jente, men derimot veldig oppegående. Hun mangler utdannelse siden hun måtte ta et valg da hun ble gravid, og valgte å oppdra sønnen. Andre har tidligere jobbet på Narvesen i Vestfold, før hun nå har fått jobb på Hotel Cæsar.

Fra Ibsen til Cæsar
Tidligere har Karen blant annet spilt i en oppsetning av Peer Gynt, som ble vist i Egypt i 2007.

Hvordan var overgangen fra teater til TV?
- Jeg debuterte som skuespiller i Kairo med den oppsetningen. Jeg må si at det er en ganske stor overgang. Alt må være mye mindre, og teater og TV er to vidt forskjellige verdener. Man merker godt at man spiller foran et kamera, og jeg blir mye mer kritisk med et kamera i trynet. Jeg har heldigvis hatt en teaterlærer som har lært bort hvordan man uttrykker det man først føler på innsiden, og jeg lærer mer og flere teknikker hver dag, forteller Karen til Side2.

Hvordan blir det å se seg selv på skjermen?
- Jeg har fått se noen av opptakene, så jeg vet selv hvordan det ser ut. Men jeg gruer meg jo litt til reaksjonene som kan komme.

//LES MER OM TV HER//

- Flinke til å skape rollefigurer
Hotel Cæsar er inne i sin 26. sesong denne våren og serien holder fortsatt koken.

Hvorfor tror du Hotel Cæsar har overlevd så lenge på skjermen?
- Jeg tror det er fordi de er flinke til å ta opp forskjellige temaer. Og å skape rollefigurer som folk kan kjenne seg igjen i, for eksempel en alenemor som jeg spiller. Det er en rolle jeg tror mange kan relatere seg til. Det er også en serie som har utviklet seg i en positiv retning synes jeg. Det er en fin sammensetning av skuespillere, og handlingen har tatt seg opp.

Kjente «foreldrene» fra før
I én episode kan vi se Tomas Von Brömssen spille Andreas svenske far. Karen og Tomas har også møtt hverandre tidligere; da han var programleder for «Veien til Paradis» og hun ble intervjuet om sin drøm om å bli skuespiller. Nå er drømmen gått i oppfyllelse.

Hvordan opplevde du å spille mot Von Brömssen?
- Han er jo en mann du har en enorm respekt for, han er utrolig god. Vi hadde kun én scene sammen, men vi hadde veldig god kjemi når den først satt. Jeg var veldig heldig som fikk være med å påvirke hvem som skulle spille mine foreldre. Guri Egge som spiller min mor har jeg hatt som sanglærer i mange år.

- Har beina godt plantet på jorden
Selv om Karen nå blir å se på tv-skjermer over hele landet, har hun ikke tenkt videre over kjendistilværelsen. På spørsmål om hun har gjort seg opp noen tanker rundt det å bli en offentlig person lyder svaret som følger:

- For å være helt ærlig: nei. Jeg har vært frilansskuespiller i 2 år, og det er en tøff bransje. Når min kontrakt går ut med Hotel Cæsar så står jeg der, og jeg har lært meg at jeg må fortsette å stå på. Forhåpentligvis klarer jeg å vise at jeg kan noe, slik at jeg kan få flere jobber. Jeg er ikke så naiv som jeg var da jeg var 19 år gammel, og jeg har beina godt plantet på jorden!

Siste nytt fra Side2, besøk forsiden akkurat nå!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag