Gå til sidens hovedinnhold

Hotelldirektøren tok opp jakten på raneren

Hotelldirektøren kastet seg i bilen og forfulgte luksustyvene. Politiet overtok, og dermed ble turneen stanset.

LINDERUD: En 42 år gammel mann hadde tatt inn på Radisson Blu Park Hotel på Fornebu sammen med to kvinner fra Cuba, den ene 42 år gammel, den andre 32 år gammel. Mens de oppholdt seg på hotellet ble det oppdaget at en av dem stjal en veske fra en annen av hotellets gjester, en tysk kvinne.

I vesken hadde hun kredittkort, penger, pass og fotoapparat.

Del på Facebook

Det fikk selveste direktøren ved hotellet til å reagere. Han la seg på hjul etter trekløverets bil, og ringte til politiet.

Han oppnådde god kontakt med lovens lange arm, en patrulje ble sendt ut, og da søramerikanerne svingte inn på Linderud Senter i 12-tiden torsdag formiddag, så lå også en politibil bak dem. De tre på pågrepet før de rakk å stige ut av den italiensk-registerte bilen de kjørte.

Tyvgods

En rask gjennomgang av bilen viste at hotelldirektøren hadde god nese for hva slags gjester han hadde hatt på besøk. Her var det tomme lommebøker, kameraer, musikkspillere og andre gjenstander som sannsynligvis er tyvgods.

Dessuten pengesedler av ymse valuta, både Euro og dollar og svenske kroner sammen med norske penger.

– Vi fant en gps i bilen som forteller mye om hvor de tre har vært før de kom til dette hotellet. De har blant annet vært en solid tur rundt i Norge. Her er det nok en del folk som sikkert vil få tilbake gjenstander, sier jourhavende etterforsker ved Stovner politistasjon.

Han mener det er sannsynlig at trekløveret har kjørt bilen fra Italia der den er registert, og hit.

–Det er politiet i Asker og Bærum som har ansvaret for den videre etterforskningen, i og med at det var her vesken ble stjålet, sier etterforskeren. Han er full av lovord for hvordan hotellet taklet denne forbrytelsen. Å følge etter tyvene uten å gripe inn selv, viste seg å fungere perfekt.

Ingen kommentar

Hotelldirektør Olav Brommeland bekrefter hendelsesforløpet overfor Lokalavisen Groruddalen, men sier via sin pressekontakt at han ikke vil kommentere saken nå, av hensyn til politiets etterforskning.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?