Gå til sidens hovedinnhold

- Hoteller kan «byttes» i tunnel

Stortingsrepresentant Truls Wickholm (Ap) sier det er helt feil å snakke om et dødsstøt for Mosseveitunnelen. Han etterlyser kreativ tenkning.

Oslo: - Det er dumt av Foreningen for miljøtunnel Mosseveien å komme med et slikt utsagn. Prosjektet ligger i Oslopakke 3 og skal ikke fjernes derfra, sier han.

Wickholm er Oslos eneste representant i stortingets transport- og kommunikasjonskomité, er oppvokst på Holmlia og kjenner Mosseveien godt.

Gi ikke opp

Han vedgår at det knyttes stor usikkerhet rundt OP 3 som er kostnadsberegnet til 59 milliarder kroner per i dag.

- Etter all sannsynlighet må det fremskaffes «nye» penger for å vedta alle prosjektene. Det blir en rullering hvert fjerde år, og i den første perioden vil det bare gjennomføres prosjekt som allerede er i gang og som ligger igjen fra Oslopakke 2, forklarer han.

Ap-politikeren ber Stein Stølen om ikke å gi opp, men heller tenke kreativt. Han minner om at for eksempel Vækerøkrysset ble finansiert av Statoil Hydro mot at de fikk bygge sitt hovedkontor der.

Lokalt initiativ

- Samferdselsdepartementet mener det er mulig å privatfinansiere en Mosseveitunnel, og at Statens vegvesen senere overtar driften. Det er lovet noen penger i Oslopakke 3, og disse kan forskutteres som rent kronebidrag ytt mot eiendomsutvikling, sier Wickholm.

Han ber derfor Foreningen for Miljøtunnel Mosseveien om å være kreative.

- Det bør være et sterkt lokalt initiativ på Nordstrand for å få dette til. I området ned mot sjøen er det store muligheter for både hoteller, restauranter og kafféer som kan bygges i «bytte» med en tunnel, mener Truls Wickholm.

Reklame

Siste sjanse: Halv pris på alt fra Comfyballs