Gå til sidens hovedinnhold

Hotellregning på 100.000 for deltakelse på varemesse

- Enkelte har valgt å trekke seg.

Svein Venemyr får en hotellregning på 100.000 kroner for å delta på Norges Varemesse. «Villmarksmessen» sier utstillere trekker seg fordi overnattingen på Romerike er for dyr.

Første helgen i april arrangeres «Villmarksmessen» på varemessa i Lillestrøm.

Arrangementsansvarlig Finn Erik Bredesen søker nå desperat etter korttidsleie av hybler, leiligheter og hytter i Lillestrøm og omegn på vegne av utstillere, skriver rb.no.

Trekker seg
– Villmarksmessen har ikke bare kommersielle utstillere, men også håndverkere og knivsmeder som kommer fra land og strand. De kan ikke betale 1.000 kroner natta. Da går vinning opp i spinning, forklarer Bredesen.

Utgifter til kost og losji kommer oppå standleien, som varierer fra 450-1.050 kroner kvadratmeteren. Bredesen har oppfordret utstillerne til å gå litt utenfor Lillestrøm og se på campingplasser og lignende.

– Enkelte har valgt å trekke seg fordi det har blitt for dyrt, påpeker han overfor rb.no.

Butikkjeden «Jakt&Friluft» med hovedkontor i Arendal og butikker i Asker og Gjøvik er faste deltakere på «Villmarksmessen».

Men å gi 20 ansatte og leverandører overnatting på hotell er ikke gratis.

Savner billighoteller
Medeier Stein Venemyr etterlyser nå flere billighoteller i nærheten av messa.

– Tidligere benyttet vi «Kasjotten». Der var det rimelig og en grei standard som passet for oss, samtidig som det var et sosialt møtepunkt for utstillerne, forteller han.

Stav Gjestegård «Kasjotten» stengte 1. desember. Det førte til at Venemyr ikke fikk begynt letingen etter en passende overnatting før i januar. Vanligvis starter den rett etter messeslutt. Eneste mulighet ble i år Thon Hotell Arena, rett ved siden av varemessa.

– Vi hadde ingen andre alternativer. Med ti-tolv dobbeltrom over fem netter må vi ut med 100.000 kroner for overnatting og mat, opplyser han.

For Venemyr er ikke standarden så viktig.

Leier gjerne et uthus
– Vi har vært på Hamar og Elverum, og da har vi leid hus som stilles til disposisjon. Her kan vi lage maten selv og sitte med beina på bordet om ettermiddagen. Hotellstandard er ikke viktig for oss, understreker han.

Å gjøre tom landbrukseiendom om til overnattingssteder sier Venemyr vil være midt i blinken.

– Å få markedsført dette via messene ville ha fullbooket stedene, mener han.

Villmarksmessen arrangeres 4.- 7. april. I 2012 hadde messa over 30.000 besøkende.

Les flere saker i Romerikes Blad

Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris

Kommentarer til denne saken